Яким розчином поливати пеларгонію, щоб цвіла 365 днів на рік: ці секрети досвідчених квітникарів працюють

Пеларгонія, або герань кімнатна, – справжня прикраса для підвіконня. Але, дивлячись, як квітка завзято відмовляється цвісти, скидає листя і чахне, квітникарі задаються питанням: як допомогти рослині?

Герань користується доволі високою популярністю серед квітів, тому що є невибагливою рослиною, яка навіть при мінімальному догляді пишно цвіте. Однак, щоб герань радувала пишними квітками, потрібно періодично підгодовувати рослину.

Реакція рослини на недостатню кількість поживних речовин

По-перше, розвиток сповільнюється, листя жовтіє, в’яне та опадає. Якщо герані бракує азоту, тоді рослина перестане цвісти.

По-друге, нестача калію проявляється інакше: листя герані усипане цятками, прожилки жовтіють, а нижнє листя опадає.

По-третє, бляклі листя вказують на те, що рослині необхідне залізо.

По-четверте, на дефіцит магнію вказують жовті ділянки між прожилками та гнилі молоді пагони.

І нарешті, нестача молібдену гальмує формування та розвиток молодого листя, призводить до їх пожовтіння та в’янення.

Поливаю герань цим – і вона радує око своїм неймовірним цвітом цілий рік: так роблять досвідчені квітникарі
Поливаю герань цим – і вона радує око своїм неймовірним цвітом цілий рік: так роблять досвідчені квітникарі

Чим підгодувати герань

Існують спеціальні рідкі добрива у гранулах або у вигляді кристалічного концентрату. Зазвичай, достатньо одного грама добрива на один літр води.

Ще один варіант – дріжджі та цукор. Для цього в одному літрі теплої води розмішують один грам дріжджів та 30 грамів цукру. Розчин залишають на одну годину, а потім заливають 5 літрів води. Підживлення вносять два рази навесні.

Для іншого варіанту підгодівлі додають одну краплю йоду на один літр води. Підживлення використовують один раз на 20 днів.

Ще одне дієве підживлення готують наступним чином: на один літр води використовують 25 мілілітрів перекису водню. Розчин можна застосовувати повністю з інтервалом у два тижні.

Крім того, з червня до вересня герань можна підгодувати вітаміном B. Для цього на два літри води беруть один мілілітр речовини. Розчин вносять кожні два тижні.

Таким чином, такі підживлення поєднують у собі одразу дві функції – полив та харчування для пишного цвітіння, яке буде тривати весь рік.

Популярне

Подібні новини