Забудьте про хімію! Природний спосіб боротьби з грибком та інфекціями на городі, перевірений ще в 90-х

Для захисту рослин від грибка часто використовують покупний препарат під назвою "Триходермін". Про його плюси та використання читайте далі в статті.

До його складу входить мікроорганізм триходерма, корисний грибок, який розмножується у ґрунті, пригнічує патологічні мікроорганізми, паразитує на грибках і абсолютно нешкідливий для рослин. Він нормалізує мікрофлору ґрунту, розпушує землю та збагачує її киснем.

Більше того, цей грибок розщеплює важкозасвоювані мікроелементи у хелатну форму, роблячи їх максимально доступними для рослин. Щоб не купувати багато препарату, його можна виростити самостійно в домашніх умовах. Для цього слід дотримуватися певних інструкцій. Спочатку беремо 250 грамів перловки, промиваємо її й замочуємо у воді на ніч.

Після цього ще раз промиваємо крупу, пересипаємо її в півлітрову банку й кладемо в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин для стерилізації від мікробів. Потім накриваємо банку чистим паперовим рушником, поки крупа не охолоне. Далі додаємо 50 грамів препарату “Триходерма вериді”, закриваємо банку поліетиленовою кришкою і ретельно потрясаємо, щоб речовина рівномірно розподілилася по всій крупі.

Городники розповіли, чим знезаразити землю восени
Городники розповіли, чим знезаразити землю восени

Після цього знімаємо кришку, знову накриваємо банку серветкою й ставимо її в темне та тепле місце для дозрівання грибка. За кілька днів зерна повинні почати покриватися зеленим міцелієм. Коли вони повністю покриються цвіллю, препарат буде готовий для використання. Зберігати його можна протягом трьох місяців у холодильнику.

Таке зерно можна прикопувати в лунки при посадці, робити розчини для обробки сходів і насіння, а також проливати ґрунт для профілактики різних грибкових хвороб та інфекцій.

Популярне

Подібні новини