Восени беру 3 краплі цього, 1 мл того + 1 літр води, і моя герань квітне цілий рік: записуйте дієвий метод

З настанням холодів для герані не настає період спокою, оскільки цей час рослина використовує для накопичення сил на нове цвітіння та відновлення інтенсивного розвитку.

В осінньо-зимовий період рекомендується уникати частих підживлень рослини. Після обрізки горщик із геранією слід розмістити в прохолодному місці, щоб дати їй можливість відпочити.

У цей час полив потрібно обмежити, але можна додати бурштинову кислоту для стимулювання росту нових корінців. Для цього використовуйте одну четверту чайної ложки бурштинової кислоти або дві таблетки на 1 літр води. Поливати герань слід 2-4 рази на місяць, звертаючи увагу на вологість ґрунту.

Якщо ви хочете, щоб герань цвіла протягом зими, спробуйте інше підживлення. Розведіть три краплі йоду і один мілілітр 3% перекису водню в літрі води. Поливайте квітку по краю горщика, також на вологу землю.

Квітникарі розповіли про дієве добриво для герані
Квітникарі розповіли про дієве добриво для герані

Розчин перекису корисний не лише для поливу, а й для обприскування листя, що допоможе зміцнити рослину та захистити її від грибкових захворювань і шкідників.

Герань також реагує на цукор. Легко посипте ґрунт навколо рослини цукром — достатньо однієї столової ложки глюкози на горщик. Ще один ефективний спосіб підживлення — дріжджове розчинення.

Для цього розведіть 2 грами дріжджів у літрі води та залиште в теплому місці на кілька годин. За бажанням можна додати ложку цукру. Після поливу дріжджовим розчином рекомендується посипати ґрунт невеликою кількістю деревної золи.

Такі прості, проте ефективні поради забезпечать пишне цвітіння герані. Обов’язково рекомендуємо спробувати та бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини