Шикарний густий килим покриє всю дачну ділянку: мої сусіди сіють у себе тільки ці квіти – цвітуть до морозів

Агростема, хризантема, календула та інші яскраві та невибагливі квіти, які прикрашатимуть сад восени і навіть протримаються до перших холодів. Дізнайтеся, які квіти цвітуть аж до морозів.

Агростема

Інша назва цієї рослини – кукіль. Це польова квітка, насіння якої потрібно садити у прогрітий ґрунт навесні. Виростає вона за пару тижнів, після чого її можна прорідити, залишивши найкрасивіші екземпляри. Агростема любить сонячні ділянки і не боїться як перших осінніх похолодань, так і літньої посухи та рідкого поливу.

Айстра

Морозостійкі сорти айстр цвітуть до жовтня і добре переносять погіршення погоди. Крім того, ці багаторічники невибагливі й не потребують складного догляду. Можна підібрати високий сорт зі стеблом висотою близько пів метра або висадити вздовж доріжок карликові сорти, висота яких близько 20-30 сантиметрів.

Арабіс (резуха)

Невибагливий багаторічник арабіс – відмінний вибір для прикрашання саду. Цвісти він починає в другій половині весни і продовжує до заморозків. При цьому його стебла, що досягають у довжину до тридцяти сантиметрів, стеляться по землі, практично приховуючи її від очей. Вирощувати його краще на відкритих сонячних ділянках і підрізати, надаючи потрібної форми, при необхідності.

Чина запашна

Інша назва – запашний горошок. Невибаглива квітка з пелюстками рожевих, білих, червоних, фіолетових і синіх відтінків. Витримує похолодання до -5 °С. Її можна посадити біля паркану або встромити в ґрунт кілька тонких паличок, по яких вона зможе витися. За допомогою чини також можна декорувати альтанку або ґанок.

Навіть до самих морозів насолоджуюся неймовірним цвітом цих розкішних квітів – всім дачникам на замітку
Навіть до самих морозів насолоджуюся неймовірним цвітом цих розкішних квітів – всім дачникам на замітку

Хризантема

Корейські хризантеми з дрібними квітками діаметром близько 2-3 сантиметрів починають цвісти у вересні і тримаються до заморозків. Також добре переносять холод карликові та середні за висотою сорти. А ось великі види з великими квітками заморозки не люблять, але їх можна висаджувати в саду для зрізання, щоб прикрашати будинок свіжими квітами.

Флокс

Флокси – одні з найефектніших і найяскравіших осінніх квіток. Цей багаторічник спокійно перезимує на вашій ділянці, зацвіте у липні та протримається до похолодання. Підбираючи сорти, можна прикрасити простір навколо водойм, створити звичайні клумби або прикрашати краї доріжок. У висоту ця рослина може бути від 20 см до 1,5 метрів, залежно від виду.

Календула

Ще одна яскрава та невибаглива рослина, яка витримує коливання температури. Крім цього, календула знаменита своїми цілющими властивостями та вмінням відлякувати шкідників за допомогою запаху. Тому її можна посадити як частину осінньої клумби, прикрасити нею доріжки і додати кілька рослин між грядками, щоб захистити врожай.

Популярне

Подібні новини