Ґрунт як шовк, а врожай – золото: 3 причини посіяти це перед заморозками і забути про шкідників і грибки

Немає жодного городника, який би не стикався з проблемою шкідників, що псують довгоочікувані сходи на ділянці. Є велика кількість сидератів, які чудово справляються із цим завданням.

У сьогоднішній корисній статті ми розглянемо таку рослину, як фацелія.

Фацелія здобула популярність з кількох причин. За півтора місяця вона виростає до 20 см. Її дуже легко посіяти, головне — підтримувати достатню кількість вологи в ґрунті. Вона росте на будь-якому ґрунті, бореться з пліснявою та грибками, підходить для висадки будь-яких культур, має морозо- та посухостійкість.

Зміна кислотності ґрунту, яка відбувається завдяки фацелії, робить середовище менш привабливим для шкідників, таких як дротяник, від якого дуже складно позбутися. Фацелію можна сіяти пізно восени, і навіть перед самими заморозками, головне — встигнути до того, як землю вразять морози. Вона також є улюбленицею городників, оскільки не псує зовнішній вигляд ділянки, а її бузкові квіти зібрані у пучки й гарно цвітуть.

Городники розповіли, чому варто сіяти фацелію восени
Городники розповіли, чому варто сіяти фацелію восени

Крім того, рослина відновлює родючість ґрунту, покращує його структуру, позбавляє від бур’янів та підвищує врожай, оскільки належить до медоносних культур. Вона не має споріднених рослин серед плодових та овочевих культур, тому її можна садити після будь-яких злаків, ягід або овочів.

Як же можна засіяти фацелію? Потрібно перемішати насіння з піском у пропорції один пакетик насіння на 200 грамів піску. Також можна розкидати насіння хаотично по ділянках, які плануєте обробити. Подібний посів можна робити два-три рази за дачний сезон.

Як бачите, все елементарно просто, а користі від посадки фацелії дуже багато. Тож бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини