Посадіть кріп восени так — і соковита зелень через 2 тижні вам гарантована. Розкриваю свої фірмові секрети

Сьогодні ми поділимося з вами цікавим способом посіву насіння кропу восени. Зазвичай до осені вже немає свіжої зелені, але досвідчені городники вміють "продовжувати сезон".

Всі знають, що насіння кропу містить ефірні олії, через які кріп зазвичай дуже довго сходить. Тому частіше його садять під зиму. Перше, що треба зробити, — підготувати грядку. Для цього беремо сухе насіння кропу, наливаємо перекис водню у склянку і залишаємо насіння там на 20 хвилин.

Другий спосіб, який ми вважаємо дуже простим і ефективним для покращення схожості, передбачає використання стимулятора росту. Так, можна замочити насіння в “Епіні” на 4-5 годин, або в “Цирконі” — на 8-10 годин. Якщо ви не бажаєте використовувати стимулятори, дотримуйтесь інструкцій щодо посіву.

Дачники часто замочують насіння кропу, щоб отримати зелень раніше. Після замочування висівати насіння потрібно у заздалегідь зроблені борозенки. Борозенки проливаємо водою перед посівом, потім засипаємо насіння невеликим шаром землі.

Ось важливий момент: після засипання насіння землею не потрібно поливати зверху, адже на сонці утворюється тверда скоринка, через яку насінню важко пробитися. Тому краще не поливати зверху після посіву.

Також розповімо про декілька перевірених сортів кропу.

 Городники розповіли, як швидко виростити кріп восени
Городники розповіли, як швидко виростити кріп восени

Перший сорт – “Філігрань”. Висотою зростає до 35 см. Якщо ви зацікавлені в отриманні насіння, треба розраховувати, що на зріст піде до 110 см. Розсічене листя дуже соковите та ароматне, з високим вмістом вітаміну С та ефірних олій, що є особливою цінністю сорту.

Зелень чудово підходить для приготування салатів, заготовок на зиму як заморозка. Для цього наріжте його компактно і покладіть у поліетиленовий мішок, після чого відразу заберіть у морозилку. Так ви збережете максимально корисні речовини та вітаміни.

Кріп “Зелений зал” відноситься до пізньостиглих і холодостійких. Йому для набору зеленої маси необхідно трохи більше часу, приблизно 60 днів. Культура набирає висоту до 50 см, росте густо та компактно. У фазі цвітіння може набрати близько 150 см. Цінність даного сорту полягає у стійкості до хвороб і уповільненому стеблоутворенню, тобто кріп довго тримає зелень і не йде в стрілку, що дозволяє використовувати соковите та ароматне листя у заготівлях та приготуванні різних страв.

Популярне

Подібні новини