Простий трюк, як позбутися слимаків: змішайте це – і слимаки повилітають як ошпарені. 1 приманка і 3 пастки

Слимаки – неприємна проблема, з якою стикаються садівники і дачники. Саме осінь є найсприятливішим періодом для того, щоб назавжди позбутися шкідників на вашій ділянці. Чому? Відповідаємо.

На початку осені відбувається яйцекладка слимаків. Всього лише один слимак може відкласти за раз до 350-400 яєць, що неодмінно призведе до значного збільшення популяції шкідників у наступному сезоні. Яйця слимаків схожі на маленькі прозорі кульки і зазвичай їх можна виявити в затишних, вологих місцях. Важливо не дати їм перезимувати та вчасно вжити заходів проти шкідливих для городу і саду молюсків. Своєчасні дії восени можуть значно полегшити боротьбу зі слимаками у наступному році.

Експерти та городники зі стажем в один голос кажуть, що одним з найефективніших способів позбутися слимаків є використання приманок. Готові можна купити або ж приготувати самостійно.

Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки
Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки

Зазвичай у приманках з магазинів міститься фосфат заліза або метальдегід – слимаки не переносять ці речовини. А зробити приманки ще більш привабливими можна за допомогою соняшникової олії.

Як зробити приманку для слимаків своїми руками

Для цього знадобляться:

  • залізний купорос – 2 чайні ложки;
  • сливове або яблучне пюре – 300 г (для приготування підійдуть перестиглі фрукти);
  • будь-яке борошно.

Ретельно змішайте усі інгредієнти до однорідної маси. Зліпіть невеликі кульки розміром 2-3 см і розкладіть їх у тінистих місцях, де найчастіше зустрічаються слимаки. Така проста, проте ефективна приманка допоможе швидко позбутися слимаків на ділянці. Перевіряйте та оновлюйте приманки кожні 2-3 дні для максимальної ефективності.

Пастки для слимаків

З підручних матеріалів також можна змайструвати пастки для слимаків. Розповімо про кілька варіантів, найбільш доступних за матеріалами і вартістю.

Старі дошки або шматки фанери зранку треба розкласти в тінистих місцях, де зазвичай спостерігається скупчення слимаків. На наступний день ви побачите багато шкідників під ними – їх легко зібрати та утилізувати.

З пластикових стаканчиків і пива можна зробити пивні пастки. Закопайте в землю стаканчики, щоб край був на рівні ґрунту, налийте в них пиво. Хмільний аромат дуже приваблює слимаків, в результаті вони на нього сповзаються, падають у ємність і тонуть.

Як позбутися слимаків на городі: 4 простих трюки
Як позбутися слимаків на городі: 4 простих трюки

Також можна розкласти на сонці шматки руберойду. Слимакам подобається його запах і вони збираються під ним вдень. Вранці чи ввечері перевіряйте пастки та збирайте шкідників.

Ці саморобні пристрої допоможуть вам зібрати слимаків і позбутися їх на ділянці, однак не забувайте регулярно перевіряти пастки та утилізувати зібраних шкідників.

Популярне

Подібні новини