Сусіди помруть від заздрощів: моя капризна петунія “поперла” вже через 2 дні. Дала росткам це “рідке” золото

Петунія – всіма улюблена, яскрава, в'юнка рослина. Її краса притягує багатьох. Однак необхідно знати, що така рослина дуже вибаглива і зовсім непроста у догляді.

Якщо ви розводите петунію або тільки збираєтеся це зробити, то повинні розуміти, наскільки важливо мати міцні кущі. Просте добриво допоможе вам у цьому.

Виростити петунію не так складно, проте, крім звичайного догляду, для отримання красивих квітів і міцних кущів вам варто спробувати це підживлення – воно неймовірно просте і дешеве, але при цьому дуже ефективне.

Розсаджуючи петунію, не завжди вдається отримати хороші кущики – стебло витончується і витягується, а сама рослина починає падати на землю. Однією з головних причин такого явища є недостатнє харчування кореневої системи, яке не дозволяє підтримувати квіти. Але цей простий рецепт добрива допоможе все виправити.

Після цієї чудо-підгодівлі мою петунію не впізнати: поперла вже через 2 дні – зберігайте дієвий рецепт
Після цієї чудо-підгодівлі мою петунію не впізнати: поперла вже через 2 дні – зберігайте дієвий рецепт

Добриво для петунії

На щастя, уникнути проблем із розсадою петунії можна, якщо правильно підгодувати її. Найкращим варіантом підживлення буде кальцієва селітра – мало того, що вона дасть рослині достатню кількість азоту та кальцію, які їй так необхідні, так ще й витрата цього добрива настільки мала, що це буде одне з найдешевших підживлень для ваших квітів.

Важливий момент у підживленні петунії полягає в тому, щоб зволожити землю за півгодини до внесення підгодівлі. Приготувати саме добриво дуже просто: купіть у магазині кальцієву селітру та розводьте її у пропорції 10 грамів речовини на 10 літрів води (10 г селітри – це приблизно половина чайної ложки).

На кожну рослину при цьому припадатиме приблизно 10-15 мл готового розчину – це одна столова ложка. Після внесення підгодівлі важливо полити квіти такою самою кількістю теплої води, а ввечері, при повній темряві, потрібно обприскувати листя водою з пульверизатора. Повторити внесення підживлення можна через два дні, але вже позакореневим способом, обприскуючи листя рослини.

Популярне

Подібні новини