Щосуботи боролась із бур’янами на городі: звичайна клумба звільнила мені 30 днів на рік для відпочинку

Бур'яни у графіку дня городників займають левову частку. Втім, існує простий спосіб, який дозволить звільнити собі більше часу для відпочинку та подорожей.

Експерти, які не перший рік мають справу з квітниками, точно знають, як правильно боротись із бур’янами. Існує простий спосіб створити клумбу з красивими рослинами, яка не забиратиме у вас багато сил і часу. Для початку – оберіть місце.

Як позбутись від бур’янів

Чудово підійде сонячна ділянка з удобреним ґрунтом. Якщо ділянка буде бідна, то краще попередньо додати туди компост або перегній. Підготовка землі є найважливішим пунктом. Спершу потрібно прибрати всі бур’яни, а потім – перекопати ділянку на багнет лопати. Не забудьте про внесення добрив, адже так рослини будуть чудово рости, а вам не доведеться часто за ними доглядати.

Експерти розповіли, як позбутись від бур'янів на своїй грядці раз і назавжди за допомогою клумби
Експерти розповіли, як позбутись від бур’янів на своїй грядці раз і назавжди за допомогою клумби

Якщо не хочете доглядати за клумбою, потрібно обирати багаторічники й такі рослини, які не стеляться. Вони не тільки будуть красивими, але й самі зможуть боротись із бур’янами. Добре підійдуть ехінацея, лаванда чи, наприклад, вербена. Такі квіти рідко хворіють і добре переносять посуху.

Ще один важливий пункт – правильне розташування квітів на клумбі. Високі рослини потрібно садити у центрі або ззаду, а рослини середнього розміру – навколо. Низькі й такі рослини, що стеляться, краще розмістити по краях. Так у вас вийде гарна композиція, а бур’янам буде набагато складніше прорости.

Експерти розповіли, як позбутись від бур'янів на своїй грядці раз і назавжди за допомогою клумби
Експерти розповіли, як позбутись від бур’янів на своїй грядці раз і назавжди за допомогою клумби

Крім того, потрібно слідкувати за відстанню між рослинами. Якщо посадити рослини занадто близько одне до одного, то вони будуть заважати. Якщо ж розмістити квіти занадто далеко – то залишиться місце для бур’янів. Ще одна порада від знавців – мульчування. Мульча допоможе зберігати вологу в землі, а також заважатиме бур’янам рости.

Популярне

Подібні новини