Перетворюємо опалі яблука в цінне добриво для саду і городу – беріть на замітку ці 3 ефективні способи

Осінь – не лише період збору врожаю, але й час, коли в саду накопичується чимало опалих яблук. І хоча на перший погляд ці фрукти можуть виглядати непридатними, вони все ще можуть бути корисними.

Досвідчені садівники зазначають, що падалиця – це не просто відходи, а цінний матеріал, який може значно покращити стан вашої ділянки. Тож давайте розглянемо, як правильно використовувати опалі яблука на користь городу і саду та підвищити родючість ґрунту.

Навіщо збирати падалицю?

На перший погляд опалі фрукти можуть здатися більше не потрібними, проте їхнє прибирання необхідне для підтримки здоров’я саду.

Зокрема, падалиця сприяє розмноженню шкідників і поширенню різноманітних хвороб, що можуть загрожувати іншим деревам. До того ж, гнилі плоди погіршують стан ґрунту, впливаючи на його кислотність і загальний баланс.

Утилізація опалих яблук: величезна користь для ділянки

Виділяють декілька наступних перевірених методів, які допомагають ефективно використати падалицю на городі.

Теплі грядки

Використання опалих яблук для створення “теплих” грядок дозволяє вирощувати ранні культури, адже процес розкладання матеріалу здатний виділяти тепло.

Опалі яблука не викидаю – перетворюю сад і город в безвідходне виробництво. Результат на всі сто відсотків!
Опалі яблука не викидаю – перетворюю сад і город в безвідходне виробництво. Результат на всі сто відсотків!

Для цього потрібно викопати траншею, заповнити її шарами опалих яблук, трави і землі. Можете також додати інші органічні добрива і відходи для посилення ефекту.

Заготовка для посадок

Яблука, які закопали в ґрунт, з часом перетворюються на неймовірно багатий на поживні речовини субстрат, що просто чудово підходить для того, щоб вирощувати баштанні культури.

Варто викопати ямку, заповнити її шарами листя, землі і, звичайно ж, яблук. У наступному році на цьому ж самому місці можете вирощувати гарбузи, кабачки або інші овочі.

Компост з яблук

Компостування яблук допомагає отримати багатий на органіку продукт, що покращує структуру землі та забезпечує рослини корисними елементами.

Для цього яблука складають шарами разом з іншими відходами з органіки (листя, трава, залишки їжі) у яму для компосту. Купу слід зволожувати та періодично перемішувати, щоб пришвидшити процес розкладання.

Популярне

Подібні новини