Не повірите – поливаю компост “кока-колою”: дозріває за 1 місяць! Беру пляшку на 2 літри і приступаю

Компост – це безкоштовне органічне добриво, яке допомагає отримувати багатий урожай городніх культур. Його стали готувати на дачах все частіше, адже переваги цього виду добрива безперечні й очевидні.

Однак компост має один величезний недолік: на його дозрівання йде дуже багато часу. Саме з цієї причини було розроблено чимало хитрощів, які мають прискорити цей процес. Зокрема, отримати гарне органічне добриво для дачної ділянки можуть допомогти найнесподіваніші речі, наприклад, пляшка газованого напою.

Способів приготування компосту дуже багато, але більшість із них потребують багато часу. Щоб прискорити процес, садівники часто вдаються до несподіваних рішень, наприклад, таких як додавання кока-коли до компостної купи.

Навіщо кола в компості?

Мало хто знає, але кола може бути корисною для компосту та значно пришвидшити дозрівання органічного добрива.

Як приготувати компост з колою?

Щоб приготувати компост з кока-колою, потрібно придбати велику пляшку газованого напою, бажано дволітрову. Після цього слід додати рідину в компостну яму та добре перемішати.

Мій компост дозріває вже за 1 місяць – просто користуюся цією маленькою хитрістю городників зі стажем
Мій компост дозріває вже за 1 місяць – просто користуюся цією маленькою хитрістю городників зі стажем

Протягом півтора тижня потрібно щодня перемішувати вміст компостної ями і час від часу додавати невелику кількість звичайної води. Завдяки цьому методу вже орієнтовно через місяць можна отримати якісне органічне добриво. Адже за рахунок надходження до компосту цукру та ортофосфорної кислоти з коли, компост здатний дозрівати приблизно за чотири-шість тижнів.

Поради:

Також кола може стати ефективною пасткою для слимаків. Якщо налити її в неглибокі блюдця та розставити в тих місцях, де були помічені слимаки, незабаром вони зберуться в цих ємностях. Після цього їх можна легко зібрати і знищити, наприклад, спаливши.

Ще одним застосуванням кока-коли є боротьба з колорадським жуком. Якщо змішати напій наполовину з водою і обприскувати картоплю, це допоможе позбутися шкідників. Кола містить речовини, які негативно впливають на жуків, тим самим полегшуючи догляд за рослинами.

Популярне

Подібні новини