1 літр молока – і орхідеї буяють цвітом! Ллю це “біле золото” літрами, бо заміняє будь-які інші підживки

Орхідеї - неймовірно гарні квіти, які обожнюють багато українок. Та щоб рослина тішила цвітінням її обов'язково необхідно підживлювати. Сьогодні розповімо про бюджетне добриво.

Щоб підживити орхідею можна скористатися готовими засобами з магазину, як хімічними, так і органічними, проте іноді виникає потреба в економії. Не завжди є можливість придбати спеціалізовані добрива, але підживлювати рослини потрібно, адже їхній зовнішній вигляд і цвітіння приносять радість.

Якщо у рослини розвинена зелена маса, гарний квітконос та квіти, її можна підживлювати рідше, щоб не стимулювати занадто швидке закінчення цвітіння. Підгодівлю в таких випадках слід робити раз на два-три тижні.

Для цього можна використовувати органічне добриво на основі біогумусу, яке містить як органічні, так і мінеральні речовини. Також можна звернути увагу на добрива з низьким вмістом азоту, що сприяє нарощуванню зеленої маси, і високим вмістом калію, необхідного для гарного цвітіння.

Якщо орхідея виглядає слабшою, з невеликим квітконосом, можна використовувати добриво, яке забезпечить рослину азотом, фосфором і калієм у пропорціях, що сприяють розвитку квітів. Добриво з бурштиновою кислотою буде корисним, оскільки воно стимулює ріст і обмінні процеси в рослині.

Квітникарі розповіли, як підживлювати молоком орхідеї
Квітникарі розповіли, як підживлювати молоком орхідеї

Якщо немає можливості придбати спеціалізоване добриво, можна приготувати його в домашніх умовах. Одним із таких засобів є молоко, яке містить необхідні поживні речовини, такі як кальцій, магній, азот та інші. Після цього ємність можна герметично запакувати, забезпечуючи рослині достатнє освітлення та регулярне провітрювання для запобігання утворенню конденсату і гниття.

Процес укорінення на фітилі чи в міні-теплиці залежить від обраного методу, який визначається наявними умовами та кількістю квіткових пагонів. Належне освітлення та правильний догляд сприяють швидкому розвитку пасинків, які згодом можна пересаджувати.

Популярне

Подібні новини