Я виявила найкращий сорт баклажанів для “заморської” ікри: без гіркоти, 1 штука виростає вагою до 400 грамів

Баклажанна ікра. Така смачна та легка для приготування страва прийшла до нас кілька сторіч тому. Який же сорт "синеньких" краще за все для неї обрати? Розповідаємо детально.

Таку “ікру” вигадали в Ірані і у 17 столітті потрапила в Україну. Справжній “бум” на цю страву почався у часи тотального дефіциту в СРСР, де винахідливі кухарі замість баклажанів стали додавати кабачки або навіть домішувати крохмаль.

Проте, справжній смак ні з чим не сплутати. Втім, який сорт городини обрати для приготування цієї закуски?

Кулінари розповіли, як заморозити баклажани на зиму
Городник розповів, які баклажани краще за все садити на приготування ікри

Якщо ви вже міркуєте, що посадити наступного року, то зверніть увагу на баклажан “Фіолетове Диво”. Його назва говорить сама за себе: цей овоч вражає не лише розмірами, але й бездоганною красою. Уявіть собі великий, м’ясистий плід, темно-фіолетовий, майже чорний, з глянцевою шкіркою, що ніби виблискує на сонці, наче коштовний камінь.

Його форма — подовга, циліндрична, і що найцікавіше, вага одного такого плоду може досягати 500-600 грамів! По розмірах ну точно узбецька диня!

Різновид вражає не тільки своїми розмірами, але й стійкістю. Він здатний впоратися з холодом і перепадами температур, на які 2024 був багатим. Високий кущ, який досягає одного метра, впевнено стоїть на грядці, даруючи багатий врожай навіть у найскладніші погодні умови.

Городники розповіли, навіщо підживлювати баклажани оцтом
Городник розповів, які баклажани краще за все садити на приготування ікри

Та, попри всі ці вражаючі характеристики, справжня магія цього баклажана криється у його смаку. Ніжний м’якуш, який не має гіркоти — справжній подарунок для господині. І якщо ви шукаєте ідеальний баклажан для приготування ікри або запікання, “Фіолетове Диво” стане вашим помічником. Його смак настільки витончений, що навіть найвибагливіші кулінари не зможуть встояти перед ним. Цей баклажан додає особливого шарму різноманітним стравам — від класичних закусок і соусів до рагу та інших кулінарних шедеврів.

Популярне

Подібні новини