Полуниця шаленіє від цього осіннього “коктейлю”: всього 200 г на відро води – і ягоди пруть в ріст

Восени догляд за полуницею не закінчується, тож городникам не час відпочивати. Розповідаємо про рецепт жовтневого підживлення кущів, від якого полуниця буде в захваті.

Полуниця є дуже смачною та корисною ягодою, тому цю культуру можна зустріти практично на будь-якій садовій та дачній ділянці. При грамотній посадці та належному догляді полуниця буде радувати нас добрим урожаєм кожен сезон. Сьогодні ми поділимося кількома порадами щодо догляду за цією чудовою рослиною.

Восени полуницю обов’язково підгодовують. Якщо ми з якоїсь причини не зробили цього у вересні, то в жовтні ще є час удобрити нашу полуничку. Осіння підгодівля сприятиме рясному та якісному врожаю культури у наступному дачному періоді. Для підживлення застосовують мінеральні та органічні добрива, широке різноманіття яких зустрічається у кожному садовому магазині.

Однак наш спосіб не вимагатиме жодних грошових витрат, а також є абсолютно натуральним. Використовувати ми будемо всім відому деревну золу. Підгодовувати цим добривом можна практично будь-яку рослину на садовій ділянці. У її складі безліч корисних елементів, таких як фосфор, кальцій та калій.

Садівники розповіли, як восени підготувати полуницю до врожаю влітку
Садівники розповіли, як восени підготувати полуницю до врожаю влітку

Для приготування добрива достатньо розмішати у 10 літрах води 200 грамів золи. Отриманим розчином поливаємо полуницю з розрахунку: 1 літр розчину на 1 кущ. Також золу можна використовувати і в сухому вигляді. Для цього розсипаємо її навколо кущів рослини після того, як пропушили ґрунт під полуницею. Після осінніх дощів земля сама вбере необхідну кількість добрива.

Таким простим та натуральним способом ми зможемо підготувати полуницю до зими та в наступному дачному періоді насолоджуватися її чудовим смаком.

Використовуючи ці прості та перевірені поради та рекомендації ви забезпечите собі щедрий врожай соковитої та смачної полуниці. Бажаємо успіхів на городній ділянці.

Популярне

Подібні новини