У посадки озимої цибулі є величезна кількість переваг: дідусів метод, який гарантує ранній та багатий врожай

У посадки озимої цибулі є величезна кількість переваг, і ми рекомендуємо всім вирощувати цибулю саме так. А ми розповімо про всі аграрні хитрощі.

Озиму цибулю висаджують після часнику, оскільки у цибулі пір’я набагато ніжніше і може померзнути, що послаблює цибулину та її весняне зростання.

В ідеалі цибуля повинна висаджуватися за 2-3 тижні до настання сильних морозів. Щоб укоренитися, цибулі сівку буде достатньо всього кілька тижнів за температури близько +5 градусів. По осені посівний матеріал замочувати не треба — він перебирається, і для посадки вибираються тільки здорові цибулинки. Їх потрібно відсортувати за розміром, і найкраще висаджувати сівалку до одного сантиметра в діаметрі.

Сівок більше трьох сантиметрів швидше за все почне стрілкуватися, і його вже висаджують весною на зелень. Висадка робиться так само, як і навесні, але лунки чи борозни потрібно робити глибиною 5-6 сантиметрів. Зверху прикриваємо ґрунтом або компостом. На дно обов’язково укладаємо трохи піску та деревної золи.

Городники розповіли про переваги посадки озимої цибулі
Городники розповіли про переваги посадки озимої цибулі

Зверху цибулю обов’язково ховаємо будь-якими рослинними залишками — тирса тут вже не підійдуть, оскільки вони зволожаться і сформують кору, через що рослини можуть загнити. І по весні будь-яку мульчу обов’язково потрібно прибрати, тому що слабкі листя цибулі не зможуть пробитися через товстий шар мульчі. Поливати під час посадки цибулю не варто.

Крім цього, доведеться посадити побільше, особливо з урахуванням того, що частина цибулі сівка може померзнути, якщо морози будуть сильними. Перевагами озимої цибулі є ранній урожай, дуже великі голівки, захищеність від шкідників та хвороб, а також прибирання в суху погоду наприкінці липня.

Дотримуючись цих елементарних та перевірених поради, ви здивуєтесь, який великий врожай зберете. Чого ми щиро вам і бажаємо!

Популярне

Подібні новини