Жовтневі хитрощі досвідченого садівника: як за 5 кроків підготувати сад до зими і збільшити врожай

У жовтні саме час підготувати плодові дерева до зимівлі, щоб наступного сезону отримати справді багатий врожай. Сьогодні розповімо про актуальні аграрні хитрощі.

Тож, берімося до справи. В жовтні залишається досить багато городньо-садівничих справ, які не можна ігнорувати, щоб наступного року грядки вас не засмутили.

І на черзі маніпуляції з плодовими дерева. Розповідаємо по крокам, що вас потрібно буде зробити.

По-перше, потрібно неглибоко і обережно, щоб не травмувати коріння, перекопати землю навколо стовбура дерева. Під час перекопування відразу ж вносимо підживлення. Це може бути компост, перепрілий гній або торф. Витрати — одне відро добрива під кожен кущ.

Також можна підживити дерева мінеральними добривами, такими як суперфосфат і сульфат калію. Під доросле дерево вносимо 3 столові ложки суперфосфату та 2 столові ложки сульфату калію, під молоде дерево — 2 столові ложки суперфосфату та 1 столову ложку сульфату калію. Зручно закладати добрива в ґрунт граблями.

Городники розповіли, як підготувати сад до зими
Городники розповіли, як підготувати сад до зими

По-друге, обрізаємо хворі, пошкоджені та зламані гілки і замазуємо місця зрізів та тріщин на корі садовою замазкою.

Третє — якщо дерево вже скинуло листя, обробляємо його від хвороб та шкідників. Для цього в 10 літрах води розчиняємо 400 грамів залізного купоросу та проводимо обробку.

Четверте — біління дерев. У 5 літрах води розводимо 1 кг гашеного вапна, 300 грамів мідного купоросу та 100 грамів клею ПВА. Усе це змішуємо і білимо дерева.

П’яте — перед зимівлею дерева потрібно добре полити, щоб земля швидко не промерзла. Для цього для одного дорослого дерева достатньо 5-8 відер води, а для молодих саджанців 3 відра буде цілком достатньо.

Як бачите, нічого особливо складного в осінньому догляді за плодовими деревами немає, якщо виконувати все почергово і без спішки. Тож обов’язково скористайтеся нашими перевіреними порадами і побачите, як щедро за цю турботу вам віддячать яблуні, груші та інші плодові дерева.

Популярне

Подібні новини