Готую таке підживлення і “вбиваю” 2 зайців: овочі без нітратів та зберігаються всю зиму – дивлюсь і радію

Щоб зберегти врожай на довгий період, важливо не лише правильно його зібрати, але й підготувати заздалегідь. Один простий спосіб підживлення може суттєво збільшити термін зберігання овочів.

Підживлення, виконане на етапі завершення вегетації, може стати ключовим фактором для тривалого зберігання врожаю. Правильна обробка рослин дозволяє суттєво збільшити термін збереження зібраних овочів.

Розповідаємо, як завдяки всього лише одній підгодівлі зберегти врожай до весни.

Для того, щоб зберегти зібраний урожай у цілості до наступної весни, необхідно дотримуватись низки умов. При цьому важливо пам’ятати, що на тривалість зберігання впливає не тільки температурний і повітряний режим, а ще й ряд інших чинників. Наприклад, закладка уражених хворобами та шкідниками овочів суттєво знизить терміни їх збереження.

Однак існує ще один фактор, який можна скоригувати ще в процесі вегетації. Городники зі стажем розповіли, як за допомогою зниження концентрації нітратів у врожаї можна суттєво збільшити термін зберігання.

Як правило, нітрати накопичуються, коли дачники зловживають азотними чи органічними добривами. Щоб нейтралізувати шкідливий вплив, можна використовувати простий городній лайфхак.

Зібраний урожай без мороки зберігаю аж до наступної весни – просто користуюся перевіреною підкормкою
Зібраний урожай без мороки зберігаю аж до наступної весни – просто користуюся перевіреною підкормкою

Необхідно розчинити у відрі води столову ложку залізного купоросу та чайну ложку лимонної кислоти. Отриманим розчином у вересні обробляють рослини шляхом обприскування по листі.

Увесь секрет криється у залізі. Цей елемент чудово утилізує нітрати, що накопичилися в процесі вегетації. У результаті такої обробки врожай зберігатиметься набагато довше.

Таким чином, обробка врожаю у вересні залізним купоросом в поєднанні з лимонною кислотою не лише знижує концентрацію нітратів, а й сприяє тривалому зберіганню. Завдяки цьому простому методу овочі збережуть усі свої корисні властивості аж до весни.

Популярне

Подібні новини