Ґрунт як бетон. Роблю з кам’яної – пухку та родючу землю. Секрет у борошні, яким удобрюю свою ділянку

Осінь — найкращий час, щоб перекопати город, але зачекайте, чи дійсно це потрібно робити? Розповідаємо, як без зусиль розпушити ґрунт, наситивши його корисними мікроелементами.

Якщо ви втомилися від постійного копання грядок і не бажаєте витрачати час на гру з лопатою зараз в осінній холод, рекомендуємо відмовитися від цього непростого заняття, адже є чудові альтернативи.

Загалом чимало дачників взагалі радять утриматися від осіннього перекопування городу. Краще застосувати доломітове борошно, яке несе масу користі землі.

Експерти розповіли про спосіб використання кісткового борошна на ділянці замість золи та гною
Експерти розповіли про користь доломітового борошна на дачі

Цей засіб несе у собі магічну силу, здатну вирівняти кислотність ґрунту. Для більшості культур цей баланс — основа всього. Томати, огірки, перці, баклажани і навіть така чутлива до середовища культура, як картопля, влітку починають родити рясніше. А смородина, полуниця, малина та жимолость дарують ще соковитіші плоди, коли ґрунт навколо них стає збалансованим і багатим на потрібні мікроелементи.

Проте магія доломітового борошна полягає не лише у його здатності гармонізувати кислотність. У його складі є два потужних союзники — кальцій та магній, які відповідають за розвиток рослин на всіх етапах їхнього життя. Кальцій, як дбайливий батько, допомагає кореням глибше вкоренитися в землю, а магній, мов сонячний промінь, живить їх енергією для фотосинтезу.

Експерти розповіли про спосіб використання кісткового борошна на ділянці замість золи та гною
Експерти розповіли про користь доломітового борошна на дачі

Та найбільш дивовижною властивістю цього природного чуда є його здатність боротися зі шкідниками та бур’янами. Колорадські жуки, що роками дошкуляли пасльоновим, більше не становлять загрози, коли грядки були підживлені доломітовим борошном. Його частинки проникають крізь хітиновий покрив комах, і ті стають беззахисними. Але це не все: ґрунт оживає завдяки активності корисних мікроорганізмів і дощових черв’яків, які завзято працюють над тим, аби ваша ділянка стала квітучим оазисом. Тобто така підживка робить землю більш пухкою, дозволяючи вбирати більше води.

Популярне

Подібні новини