Куми з села беруть тільки ці 4 сорти огірків: стійкі до борошнистої роси та вірусу мозаїки і швидкостиглі

Ну як можна уявити літо без огірків? А які ж сорти краще за все обрати на посадку майбутнього року? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас цікаві варіанти.

Вони наповнюють літній стіл свіжістю, а взимку радують хрусткою текстурою з банки. І це все наші улюблені огірки. Однак, на шляху до щедрого врожаю стоїть багато перешкод, і однією з найнебезпечніших є борошниста роса – підступна хвороба, що здатна звести нанівець усі ваші зусилля.

Та завдяки науці та майстерності селекціонерів є чудові сорти, які встоять навіть перед найпідступнішими грибками.

Городники розповіли, як сіяти огірки щороку без сівозміни
Експерти назвали 4 родючі сорти огірків, які не бояться борошнистої роси

Один із таких сортів – “Джерело”. Чому? Його стійкість до хвороб вражає: борошниста роса, антракноз, пероноспороз та оливкова плямистість не можуть атакувати цю городину. М’якоть огірків щільна й солодка, що робить їх ідеальними для засолювання.

Не менш вражаючим є сорт “Конкурент”. Цей ранньостиглий сорт вирізняється не лише своєю стійкістю до борошнистої роси та бактеріальної плямистості, а й високою врожайністю. Що може бути кращим за свіжі огірки без краплі гіркоти? Саме ця городина подарує ніжний смак та приємну текстуру, які роблять його чудовим для вживання прямо з грядки. І, звісно ж, він так само добре підходить для засолювання, залишаючись хрустким і соковитим навіть після багатьох місяців у банці.

Тим, хто шукає перевірену класику, варто звернути увагу на “Ніжинський”. Його особливість полягає в тому, що він здатен родити як у відкритому ґрунті, так і в теплицях, за умови доступу комах для запилення. Це справжня знахідка для тих, хто любить консервувати огірки: у засоленому вигляді вони не утворюють порожнин, що забезпечує ідеальний смак і текстуру.

Городники розповіли, як зберегти огірки свіжими аж до весни
Експерти назвали 4 родючі сорти огірків, які не бояться борошнистої роси

А от якщо ви шукаєте щось нове, зверніть увагу на гібрид “На заздрість сусідам F1”. Назва говорить сама за себе. Ці огірки не бояться хвороб, запилюються бджолами і виходять без гіркоти, з легким огірковим ароматом.

Популярне

Подібні новини