Забула про фітофтороз, борошнисту росу і гниль: ці звичайні аптечні засоби врятували огірки, томати та перці

Городники часто стикаються на своїх ділянках з різними труднощами у вирощуванні рослин. На жаль, майже всі вже з власного досвіду знають, що таке фітофтороз, борошниста роса і гниль.

Агрономи із 38-річним стажем розповіли про альтернативні способи лікування рослин від грибкових захворювань та шкідників. Йтиметься про три аптечні засоби, які доволі ефективні від борошнистої роси, фітофтори та гнилі.

Засіб № 1. Перекис водню

Цей аптечний засіб є сильним окислювачем. Він екологічно безпечний і при цьому здатний легко зруйнувати захисний поверхневий шар спор грибів та багатьох інших небезпечних мікроорганізмів.

Досвідчені городники застосовують перекис водню як фунгіцид, бактерицидний і дезінфікуючий засіб. Також ця речовина сприяє ефективному насиченню ґрунту киснем.

Приготування робочого розчину для обприскування рослин: 1 столова ложка перекису водню на 1 літр води.

Засіб № 2. Фурацилін

Фурацилін – добре відомий аптечний засіб, який мудрі господині використовують не тільки при хворобах горла, але і для захисту городніх культур від грибкової інфекції. Його можна застосовувати навіть на кущах з недостиглим урожаєм.

Користувалася цими дієвими засобами чотири роки – і жоден непроханий гість не був помічений на рослинах
Користувалася цими дієвими засобами чотири роки – і жоден непроханий гість не був помічений на рослинах

Приготування робочого розчину для обприскування рослин: 5 таблеток фурациліну змішуємо з 5 літрами води та додаємо 50 г мила.

Засіб № 3. Саліцилова кислота

Багато городників-аматорів використовують як засіб для боротьби з фітофторою і борошнистою росою ацетилсаліцилову кислоту. Однак фахівці підкреслюють, що застосування аспірину в таблетках є малоефективним.

За словами агрономів із 38-річним стажем, саме саліцилова кислота (основний компонент аспірину) стимулює імунітет рослин. Тому краще купити в аптеці саліцилову кислоту на спиртовій основі та зробити з неї водорозчинну сіль для обробки городніх культур.

Приготування засобу для обприскування рослин: розчиняємо в 1 літрі теплої води 4 флакони саліцилової кислоти по 100 мл, додаємо 40 мл аміаку та змішуємо з 10 літрами теплої води.

Популярне

Подібні новини