Цибулини нарцисів, тюльпанів зберігаю лише так: 2 надійні методи для зимівлі квітів, які дадуть море бутонів

Хіба стане хтось заперечувати, що цибулина — це серце майбутньої квітки і якщо воно зберігається неправильно, то рослина, як і людина втрачає свою життєздатність.

Перед тим як відправити цибулини на зберігання, їх потрібно правильно підготувати. Це важливий крок, який визначає, чи будуть вони збережені в належному стані до часу посадки. Тому після викопування цибулин обережно відчистьте їх від землі та видаліть старі, пошкоджені або гнилі частини. Далі важливо добре їх просушити: покладіть у затінене місце з хорошою вентиляцією на 1-2 тижні.

Врешті решт, зберігання цибулин — це баланс між температурою, вологістю та циркуляцією повітря. Ідеальна температура для зберігання становить 10-15°C, а вологість повітря має бути на рівні 60-70%.

Експерти розповіли, що потрібно робити з тюльпанами після цвітіння наприкінці весни
Експерти розповіли, як правильно зберігати цибулини квітів, аби вони проросли

Щоб контролювати її рівень, радимо помістити поруч миску з водою або ж додати трохи торфу чи тирси. А ще зберігайте цибулини у сітчастих контейнерах або в паперових пакетах, щоб забезпечити достатній потік повітря. Звичайні картонні коробки також підійдуть, якщо залишити в них отвори для вентиляції.

Народні способи зберігання цибулин

Чому цибулини тюльпанів потрібно викопувати кожен рік
Експерти розповіли, як правильно зберігати цибулини квітів, аби вони проросли

Часто досвідчені садівники звертаються до перевірених часом народних методів, які допомагають зберегти цибулини в ідеальному стані. Такі методи, як зберігання у піску або тирсі — прості, але ефективні. Якщо у вас немає спеціального приміщення, можна тримати їх й вдома.

Важливо лише підібрати правильне місце. Ним може бути балкон або підвал. Підійде також й домашній холодильник з одним зауваженням: розташуйте цибулинки окремо від фруктів, оскільки етилен, який виділяють деякі з них, може нашкодити майбутнім квіточкам та знизити їхню здатність до цвітіння.

І ще додамо: помилки у процесі зберігання можуть коштувати вам втрачених рослин навесні. Тому варто знати, як їх уникнути. По-перше, не закопуйте цибулини в ґрунт та не залишайте їх на світлі, а зберігайте в темних місцях, щоб вони залишалися в стані спокою.

Популярне

Подібні новини