Забудьте про весняну метушню: картопля, посаджена восени, дасть урожай, поки сусіди лише готують лопати

Посадка озимого часнику та цибулі вже давно стала однією з типових осінніх справ для будь-якого дачника або садівника. Однак мало хто знає, що аналогічним способом можна садити й картоплю.

Досвідчені городники вже давно використовують цей прийом, і на початку літа отримують рясний урожай цієї культури.

Сьогодні ми поділимося з вами, як правильно здійснити осінню посадку картоплі та які нюанси необхідно враховувати. Важливо знати, що картопля активно використовує зимово-весняну вологу. При цьому бульби проходять природну стратифікацію через низькі температури, і практично не потребують додаткової обробки від хвороб. Осінню посадку картоплі слід здійснювати в тих частинах ділянки, де не застоюватиметься тала вода.

Приблизно за 12 днів до посадки рекомендуємо залишити бульби на сонці, щоб вони добре позеленіли. Ця проста хитрість допоможе зменшити ризик появи комах-шкідників. Сам процес посадки аналогічний весняному. Однак, якщо зими у вашому регіоні суворі, рекомендуємо поглибити бульби у ґрунт трохи більше, ніж зазвичай.

Городники розповіли, як висаджувати картоплю восени
Городники розповіли, як висаджувати картоплю восени

Урожай картоплі зазвичай збирають приблизно через 40 днів після появи перших сходів, тобто в першій половині червня. Важливо зазначити, що не кожен ґрунт підходить для осінньої посадки картоплі, і передбачити це наперед неможливо. Тому на початку рекомендуємо посадити невелику кількість картоплі як експеримент.

Цей простий та ефективний метод дозволить вам отримати врожай здорової картоплі раніше за всіх.

Тож, як бачите, посадкою озимого часнику та цибулі городні справи досвідчених дачників не закінчуються. А якщо ви саме в такий спосіб посадите й картоплі, то, впевнені, що ваші сусіди до присадибній ділянці точно будуть здивовані і будуть розпитувати всі секрети, які ви використали під час посадки. А ми бажаємо вам успіхів у садово-городніх справах та щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини