1 ложка добрива у жовтні і часник виросте гігантським: мій перевірений трюк для родючості озимої городини

Часник — саме та городина, яка першою потішить врожаєм. Розповідаємо, як підживити його у жовтні, аби щедрий приплід весною не забарився і виріс дійсно великим.

Часник — прекрасна городина та найкраще доповнення до нашого столу. Втім, так лише здається, що виростити його легко. Підзимова посадка вимагає максимум уваги та дотримання правил підживлення, принципів посадки.

Ось їм, власне, і присвячений матеріал.

Перш за все, пам’ятайте, що садити часник на одному місці кілька років поспіль – не найкраща ідея. Грядкам потрібна перерва, щоб земля відновилася. Щонайменше два роки після збору останнього врожаю часнику має пройти, аби овоч дійсно вродив.

Експерти розповіли про найкращу дату для посадки озимого часнику у жовтні 2024 року
Городник розповів, чим підживити озимий часник у жовтні

Підготовка ґрунту починається з дезінфекції, і тут вам на допомогу прийде мідний купорос. Його розчин у пропорції 1:10 з водою допоможе очистити землю від шкідників і грибкових захворювань. Але це тільки перший крок на шляху до великого врожаю.

Не забувайте про розпушування та перекопування землі. Ваша задача — створити легке та повітряне середовище для кореневої системи часнику, яке дозволяє йому зберегти все необхідне для росту. У процесі перекопування важливо не забути про добрива. Адже від того, наскільки добре ви підготуєте землю, залежить, як рослина переживе холодну зиму і чи зможе повною мірою накопичити поживні речовини.

Експерти розповіли про найкращу дату для посадки озимого часнику у жовтні 2024 року
Городник розповів, чим підживити озимий часник у жовтні

Можна не заморочуватися зі створенням настоїв чи добрив, адже достатньо буде засипати 1 чайну ложку золи у лунку до городини та покласти туди посівний матеріал. Далі — стандартно: засипаєте все землею й легка зволожуєте ряди.

Головне все встигнути щонайменше за 2 тижні до початку заморозків, аби часник не проріс, але зубчики встигли укорінитися та не промерзнути під час зимових морозів.

Популярне

Подібні новини