Замість 5 пачок добрив візьміть це “біле золото” для підкормки: огірки не хворітимуть і виростуть соковитими

Якщо ви вирощуєте огірки, то ця підживка стане справжнім "білим золотом" для вас, адже вмить поліпшить родючість огірків. Дізнайтеся всі нюанси підгодівлі городини у матеріалі.

Ось так виходить: розсада огірків була здоровою, посадили вчасно, але щось все одно не так. Листя жовтіє, плоди дрібні, а земля здається виснаженою? Можливо, проблема криється в кислотності землі. Огірки — примхливі до умов вирощування і не переносять кислого ґрунту. Але є рішення, яке не потребує складних добрив і дорогих засобів. І це — звичайна харчова сода.

Переконалася на власному досвіді, що сода – найкращий помічник господині. Ось як я ї використовую у побуті
Городник розповів, як правильно підживлювати огірки содою

Карбонат натрію — справжній помічник для всіх, хто мріє про великі, соковиті плоди без зайвих клопотів. Вона відома своїми властивостями розкислювати ґрунт, роблячи його більш придатним для розвитку рослин. Для огірків це важливо, адже в нейтральному ґрунті вони почуваються якнайкраще: листя зеленіє, стебла міцніють, а плоди набирають об’єму. Тож сода буде справжньою “швидкою допомогою”, якщо на етапі посадки ви прогледіли момент з підготовкою грядок.

Для того, щоб зробити землю родючою до огірків, потрібно лише приготувати простий розчин. Розчиніть 3 столові ложки харчової соди в 10 літрах води — і підживлення готове. Поливати ним грядки рекомендується регулярно, приблизно раз на 14 днів, і ви швидко помітите зміни. Кущі стануть здоровішими, плоди виростуть соковитими, а хвороби обходитимуть їх стороною.

Експерти розповіли, як приготувати ідеальне добриво для огірків у відкритому ґрунті
Городник розповів, як правильно підживлювати огірки содою

Сода працює не тільки як розкислювач, вона ще й створює сприятливі умови для розвитку кореневої системи та запобігає грибковим захворюванням. Її слід застосовувати негайно особливо якщо ви помітили перші ознаки занепаду рослин. Природний антисептик у складі карбонату натрію м’яко, але ефективно діє, підтримуючи здоров’я рослин.

Популярне

Подібні новини