Щороку саджаю ці 5 сортів городини коло часнику і перший врожай у мене вже у квітні: під зиму саме те!

Підзимовий посів – це справжнє вікно можливостей для тих, хто мріє про ранню свіжу зелень на своїй грядці ще до того, як весна остаточно вступить у свої права.

Такий спосіб вирощування ранньої зелені до столу має безліч переваг. По-перше, це можливість зібрати перший врожай значно раніше, ніж при весняному посіві. Насінини, висіяні восени, починають рости відразу ж, як тільки ґрунт прогріється, адже вони вже мають попереднє загартування.

По-друге, цей спосіб посіву дозволяє звільнити час навесні для інших садово-городніх робіт. І найголовніше – зелень, яка виростає після зими, зазвичай має більш насичений смак та менше піддається хворобам і шкідникам.

Кріп

Як виростити кріп за 21 день
Дачники розповіли, що можна посадити під зиму окрім часнику

Ця невибаглива, корисна та ароматна травичка сіється восени, а навесні проростає швидко, щойно ґрунт починає прогріватися. Щоб досягти успіху, кріп висівають у підготовлені борозни, коли температура вже стабільно низька, але ще не настало замерзання землі. Насінини мають бути закладені на глибину 1,5-2 см.

Петрушка

Рослина, без якої не обійдеться жоден кухар, добре переносить зимовий холод і сходить ранньою весною. Висівати її варто, коли денні температури не перевищують +5°C, що запобігає передчасному проростанню насіння. Це забезпечує потужний старт навесні, адже коренева система петрушки вже буде міцною і загартованою.

Салати

Салат з пекінською капустою
Дачники розповіли, що можна посадити під зиму окрім часнику

Різноманітні види – латук, ромен, корн-салат – чудово підходять для підзимового посіву. Сіяти їх варто неглибоко, не більше ніж на 1 см, в борозни з подальшим легким прикриттям землею. Втім, потрібно обирати сорти, стійкі до холоду, щоб рослини витримали зиму без шкоди для майбутнього врожаю.

Редиска

Цьому коренеплоду ми першому радіємо навесні. Її насіння чудово переносить холод і не боїться зимових умов. Для підзимового посіву редиску висівають на глибину 2 см у ґрунт, коли середньодобова температура опускається до +2°C і нижче.

Рукола

Ще одна чудова кандидатка для підзимового посіву. Закладати насіння руколи у землю варто на глибину до 1 см, з невеликим відступом між рядками.

Популярне

Подібні новини