Виноградний трюк: закопайте це на 30 см – і мороз стане вашим другом. Лоза віддячить шаленим врожаєм

Виноград також треба вміти готувати до осінньо-зимового періоду. Читайте далі, щоб дізнатися про аграрні хитрощі, які забезпечать в наступному році щедрий врожай.

Щоб виноград не підмерзав узимку, потрібно наситити землю корисними поживними речовинами. У цій статті ми порекомендуємо зробити комплексне підживлення, яке складається з фосфору, калію, цинку та магнію. Такі добрива підвищують морозостійкість винограду, зміцнюють його імунітет, завдяки чому лоза краще зимує.

Насамперед, щоб захистити рослину від морозів, обприскуємо лозу розчином із п’яти літрів води та п’яти грамів монофосфату калію. Щоб підвищити родючість ґрунту під виноградом, землю слід трохи перекопати, розпушити та внести компост.

Також можна закласти в ґрунт курячий послід. Після збору врожаю, приблизно наприкінці жовтня, обов’язково додаємо під виноград сірчано-кислий калій і суперфосфат.

Городники розповіли, як підготувати виноград до зими
Городники розповіли, як підготувати виноград до зими

Можна взяти інше калійне добриво та закласти його в землю за допомогою граблів, вил, лопати або плоскоріза. Щоб живильні елементи швидше дісталися кореневої системи, потрібно вирити канавку поруч із лозою на глибину близько 30 сантиметрів. У цю канавку вносимо розведені добрива.

Також корисним підживленням для винограду перед зимівлею буде деревна зола, оскільки вона містить калій, фосфор, магній та багато інших мікроелементів, які знижують кислотність ґрунту.

Золу краще вносити в сухому вигляді та закладати в землю. Щоб утеплити кореневу систему та запобігти вимиванню добрив дощами чи талим снігом, землю варто вкрити мульчею. Для цього ідеально підходять компост, торф або сушена солома. Такі підживлення слід робити щорічно восени. У такому разі врожай винограду буде максимальним, а кущ залишиться в безпеці навіть у найлютіші морози.

Популярне

Подібні новини