Сусідки заздрісно задивляються на моє підвіконня: знаю 1 секрет — бюджетний спосіб розмноження заміокулькаса

Мрієте про власний зелений куточок вдома, але ціни на кімнаті рослини трохи затьмарюють ці бажання? Завдяки одному дешевому способу ви зможете розмножити заміокулькас власноруч!

Заміокулькас – одна з найпопулярніших кімнатних рослин. Вона зовсім невибаглива. Листочки рослини нагадують купюри. Тому заміокулькас також називають “доларовим деревом”. Дехто навіть вважає, що наявність цієї рослини вдома приносить людині фінансовий успіх. Проте це навряд можна сказати про купівлю заміокулькаса. Тому, якщо ви хочете мати пишний зелений куточок вдома, краще звернути увагу на інший підхід — самостійне розмноження.

Найефективніше це робити з листових живців. Просто обережно відокремте здоровий листок разом із частиною черешка від материнської рослини. Обов’язково користуйтеся лише гострим та чистим інструментом, щоб не пошкодити заміокулькас. Після цього листок можна розділити на кілька частин, кожна з яких буде придатною для вирощування нової рослини.

Простий лайфхак для розмноження заміокулькаса за копійки
Простий лайфхак для розмноження заміокулькаса за копійки

Окрему увагу варто приділити субстрату. Ніяких складнощів з ним виникнути не повинно. Для заміокулькаса підійде суміш піску зі звичайним садовим ґрунтом у рівних пропорціях. Саме це поєднання дозволяє забезпечити оптимальний дренаж і доступ повітря до коріння. Субстрат варто трішки змочити перед висадкою, але головне не зволожити його надто сильно.

Для ефективного росту живців потрібно тепло. Ідеально, якщо в кімнаті стабільно тримається температура на рівні 22-25 °C. Прямі сонячні промені повинні бути обмеженим, а ліпше зовсім не допускати їх потрапляння на живці. Поливати необхідно регулярно. Ґрунт має завжди бути вологим, але не перезволоженим. Можна також накривати контейнери прозорим кульком, що дозволить створити парниковий ефект та підтримувати стабільну вологість повітря.

Секрет бюджетного розмноження заміокулькаса, яким зацікавилися всі сусіди
Секрет бюджетного розмноження заміокулькаса, яким зацікавилися всі сусіди

Зауважимо, що очікувати на швидкий результат не варто. Навіть для коренеутворення треба близько 1.5 місяців, іноді навіть понад 2. Важливо регулярно провітрювати посади й активно доглядати за ними, видаляючи листя, яке жовтіє чи загниває. Після появи перший пагонів уже можна думати про адаптацію заміокулькаса до звичайних умов вирощування в горщиках.

Популярне

Подібні новини