Ваша морква буде хрумкою навіть наступного Великодня: 3 геніальні способи зберігання, про які ви ще не чули

Правильно зберігати моркву - справжнє мистецтво! Сьогодні розповімо про три дієві способи зберегти свіжість овочі в умовах погреба. Записуйте!

Для початку моркву потрібно викопати та одночасно відсортувати її за розміром: крупну та дрібну. Дрібну моркву варто одразу відправити на переробку. Якщо морква тріснута або має інші пошкодження, її також необхідно відсортувати. Потім розкладаємо моркву на землі і залишаємо на дві-три години для просушування, займаючись іншими справами на ділянці. Після цього морква підсихає і стає готовою для зберігання.

Розповідаємо про три способи.

Перший спосіб полягає в тому, щоб зберігати моркву в мішку з-під цукру. Просушену моркву закладаємо в мішок, який ставимо в металевий бак у погрібі з температурою не нижче +3°C. Мішок пропускає трохи повітря, що не дозволяє утворитися зайвій вологості, але він не герметичний.

Другий спосіб передбачає використання ящика з піском. Просушену моркву вкладаємо в ящик і пересипаємо вологим піском, щоб вона не втратила вологу. Пісок має бути не надто вологим, але достатньо вологим, щоб морква залишалася свіжою. Якщо використовувати сухий пісок, морква віддасть свою вологу, і пісок стане вологим, а морква — сухою. Укладаємо моркву в кілька шарів, пересипаючи кожен шар піском. Ящик зверху закривається плівкою з отворами для циркуляції повітря.

Експерти розповіли, як правильно зберігати моркву
Експерти розповіли, як правильно зберігати моркву

Третій спосіб — використання глиняної “бовтанки”. Готуємо суміш з глини і води до консистенції густого тіста, як для млинців. Кожну морквину опускаємо в цю бовтанку, після чого вона підсихає і покривається тонкою глиняною кіркою. Потім моркву можна розкласти в ящики, прокладені поліетиленом, без використання піску.

Також можна спробувати спосіб зберігання моркви в поліетиленових пакетах у холодильнику, але цей варіант підходить, якщо врожай невеликий.

Популярне

Подібні новини