Валерію Залужному – 50: найцікавіші факти про “Залізного генерала”, який з дитинства знав своє призвання

Український Головнокомандувач і один із найвідоміших постатей сучасної України сьогодні святкує свій день народження. Валерію Залужному виповнилось 50 років

Після початку повномасштабної війни в Україні особистість Валерія Залужного стала однією з найбільш обговорюваних у всій країні. Головнокомандувач попри все продовжує робити свою справу – захищати державу та звільняти її від загарбників. Сьогодні, 8 липня, воєначальник відзначає свій день народження. Валерію Залужному виповнилось 50 років. Розповідаємо найцікавіші факти з життя військового.

Цікаві факти про Валерія Залужного

Головнокомандувач Валерій Залужний обожнює дітей. Ба більше, малята теж полюбляють проводити час із воєначальником. Так, в одному з інтерв’ю знаменитий військовий розповідав, що просто обожнює спілкування та взаємодію з маленькими дітьми.

Коли у Головнокомандувача було більше вільного часу, він завжди обирав активний відпочинок. Раніше Валерій Залужний розповідав, що обожнює походи, а особливе задоволення йому приносять піші прогулянки. Знаменитість пригадав, що ще зі шкільних часів полюбляє мандрувати.

Валерій Залужний святкує день народження
Валерій Залужний святкує день народження

Втім, якщо у Валерія Залужного немає бажання довго гуляти, але відпочити морально таки хочеться, у нього є ще одне хобі. Воєначальник обожнює слухати музику у стилі диско – такий жанр допомагає йому розслабитись і відпустити зайві думки. Крім того, любить Залужний і творчість німецького гурту “Rammstein”.

“Залізним генералом” Валерія Залужного назвало американське видання Politico. Ще у квітні минулого року Головнокомандувач здобув нове “звання” після успішної операції зі звільнення Київщини від окупантів. Тоді аналітики американського видання зазначили, що успіхи української армії здивували весь світ.

Звісно, найкращим другом Валерія Залужного є його кохана дружина Олена. Втім, зі студентських років воєначальник дружить і з начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою. Відомі українські військові разом пройшли свій кар’єрний шлях.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини