Стали американськими українцями: Влад Яма, падчерка Потапа, Лілія Подкопаєва та інші українські зірки у США

Чимало українців емігрувало за кордон ще до війни. Як живуть за океаном знамениті Влад Яма, Лілія Подкопаєва і чи змогли втілити свою американську мрію?

Всю історію людства народи мігрували та переселялися. У нинішній час це можна зробити простіше, швидше і перед кожним стоїть великий вибір країн, куди є можливість поїхати. Серед усіх держав для більшості омріяним краєм є США. Потрапити у Штати не дуже й просто, адже політика уряду Америки контролює потік мігрантів. Проте, наші люди — всюди, і змогли підкорити навіть цю державу.

Влад Яма, наприклад, ще до повномасштабного вторгнення виїхав за океан і жив там декілька тижнів. Після 24-го лютого хореограф також виїхав туди, чим власне, натягнув на себе чималий хейт з боку прихильників. Повертатися назад, схоже, не планує і наповну там обживається. Без справ не сидить та намагається займатися допомогою для Батьківщини.

Яма зі своєю дружиною та єдиним сином
Яма зі своєю дружиною та єдиним сином

Лілія Подкопаєва вже давно проживає у Штатах. Гімнастка, можна сказати, вже американка. Відзначає всі тамтешні свята, але й рідну Україну не забуває.

“Де б я не перебувала, Україна завжди зі мною в моєму серці”, — пише спортсменка, додаючи: “Останній рік це було нестерпно боляче – усвідомлювати, що у твоїй рідній країні війна, що твої співгромадяни, такі рідні незнайомці віддають своє життя і на передовій, і в тилу”

Мандрує за океаном і падчерка Потапа Наталія Горова. Дівчині дуже не звична різниця у часі та місцеві порядки. За її словами, якщо завернути не у той район, можна натрапити навіть на бандитів. Втім, як туристці їй все подобається, особливо вражає культура спорту. Розповідає, що парк о 9-й ранку повністю заповнений мешканцями, які присвячують себе бігу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини