Господиням на замітку: як зберегти продукти та правильно харчуватися під час тривалої відсутності світла

Нині, майже вся Україна перебуває у стані виживання. Тому що кожного дня заради стабілізації ситуації на електростанціях, вимикають світло, погодинно, тобто за графіком, або аварійно, коли все йде не за планом.

Оскільки кожен українець розуміє, що такі умови зараз просто неминучі, то намагається з цим миритися і знаходити способи для хоча б якогось комфорту. А харчування завжди є важливим для кожної людини, особливо, для дітей. Тому, ми розкажемо кілька основних правил, які не залишать вас голодними.

Перше, чим варто запастися – це вода. Звичайна, питна вода, але у великій кількості. Тому радимо дізнатися, де за вашою адресою знаходиться бювет з розливною водою.

Необхідні продукти під час відсутності світла
Необхідні продукти під час відсутності світла

Друге, обов’язково придбайте термос. Повірте, зараз не заміна річ, адже можна на ніч, або зранку залити окріп, щоб потім робити напої до смаку, або ж одразу зробити чай чи каву у термосі.

Третє, необхідно закупити такі харчові продукти, які можна довго зберігати та щось приготувати без електроенергії. Це може були хліб, сирокопчена ковбаса, сир, сосиски, консерви, соління, паштети, різноманітні намазки на хліб. Також можна купити солодкого: шоколадки, печиво, згущене молоко, варення, бублики.

Універсальні продукти під час відсутності світла
Універсальні продукти під час відсутності світла

Якщо ж ви обираєте ті продукти, які варто зберігати виключно у холодильнику, наприклад, молоко, беріть тільки у тетрапаках, так, воно довше зберігається. Теж саме стосується йогуртів та сирків, але навряд чи ці продукти ви знайдете у тетрапаках, тому обирайте з великим терміном зберігання, або їжте одразу та щодня поповнюйте запаси.

Універсальні продукти під час відсутності світла
Універсальні продукти під час відсутності світла

Тож, як бачите, можна знайти вихід з положення, але варто розуміти, що поради не є універсальними, адже кожна людина будує процес харчування на свій лад. Проте навіть обираючи інші продукти, ви можете дотримуватися основних правил зберігання продуктів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини