Вистачило п’ятьом фондам: Хливнюк розповів, скільки вдалося зібрати на “Червоній калині” з Pink Floyd

Пісня УПА, якій другого дихання надав соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, "Ой, у лузі червона калина" стала дуже популярною. Настільки, що її захотів виконати легендарний гурт Pink Floyd. Скільки з такої комбінації вдалося отримати на потреби ЗСУ?

Коли на початку повномасштабного вторгнення соліст відомого українського гурту виконав пісню, яку любили наспівувати воїни УПА (Української повстанської армії) “Ой, у лузі червона калина”, Мережа почала не витримувати таку неймовірну кількість поширень цього відео.

Пісня про підняття бойового духу українців навіть встигла стати неофіційним гімном боротьби нашого народу проти загарбників. Її масово почали переспівувати, записувати кавери, а відео з нею набували шаленої популярності.

Кадр того, як Андрій Хливнюк співає неофіційний гімн
Кадр того, як Андрій Хливнюк співає неофіційний гімн

Тому до запису цього треку з українським виконавцем вирішив долучитися відомий гурт Pink Floyd.

Тепер це “Hey, Hey, Rise Up”

Легендарна англійська рок-група Pink Floyd записала з Андрієм Хливнюком пісню “Hey, Hey, Rise Up”, для якої вони переклали англійською українську композицію “Ой, у лузі червона калина”. Однак, це був не просто хід задля популярності, хоча виходу цього кліпу з нетерпінням чекали, а зараз під ним позначка переглядів сягнула 11-и мільйонів.

Метою цієї колаборації став доброчинний збір коштів, які мали направити на допомогу Україні. І от нещодавно Андрій Хливнюк оголосив, скільки вдалося зібрати за 9 місяців після виходу пісні.

Гурт Pink Floyd підтримав Україну
Гурт Pink Floyd підтримав Україну

Скільки зібрали та куди підуть гроші?

За тривалий проміжок часу вдалося зібрати 450 тисяч фунтів стерлінгів, до яких сокаліст гурту Девід Гімлор та барабанщик Нік Мейсон доклали ще 50 тисяч. Ці гроші направили українським парамедикам.

Усі ці зароблені кошти від спільної пісні Андрій Хливнюк розподілив між п’ятьма організаціями, що займаються доброчинністю: “Госпітальєри”, HARP project, “Восток SOS”, “Київ Волонтерський” і “Лівий берег”.

Також соліст гурту “Бумбокс” подякував іноземним колегам за співпрацю та їхню значну допомогу Україні в такий важкий час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини