Лоліта звинуватила Україну в смерті свого батька: що відомо про реальні причини загибелі Гореліка – деталі

Скандально відома російська співачка зганьбилась останньою публічною заявою та звинуватила Україну в смерті власного батька. Лоліта назвала винних у смерті свого батька Марка Гореліка

У зв’язку з введенням чинним президентом України санкцій проти 119 артистів російського шоубізнесу Лоліта Мілявська вирішила висловитись на адресу українського народу та влади. Втім, промова співачки, навіть попри те, що вона говорила українською мовою, лише більше її зганьбила в очах громадян суверенної країни. Що говорила Лоліта та чому вона назвала Україну винною у смерті власного батька?

Остання промова Мілявської

У відповідь на введені проти неї санкції співачка обурливо висловилась на адресу України. Промова знаменитості радше була схожа на слова ображеної людини, проте одна фраза особливо “чіпляє”. Так, співачка заявила, що вона ніколи не була громадянкою України, а ось громадянство Ізраїлю вона й дійсно має, чому – Лоліта пояснила у новому публічному коментарі.

Підтверджую, що я громадянка Ізраїлю, тому що саме Україна видворила в Ізраїль мого тата 1974 року. 78-го він помер, і мені дали друге громадянство за місцем його поховання

– прокоментувала Лоліта.

Чому знаменитість звинуватила Україну в депортації та смерті свого батька, читайте далі.

Лоліта звинуватила Україну в смерті батька
Лоліта звинуватила Україну в смерті батька

Смерть Марка Гореліка

Майбутня знаменитість народилась на Заході України у творчій родині. І мати, і батько артистки активно виступали та будували професійну діяльність у творчій сфері. Марк Горелік, тато артистки, був за освітою естрадним режисером і конферансьє – чоловік завжди мав відмінне почуття гумору, яке одного разу зіграло з ним злий жарт.

Я пам’ятаю, чим закінчилось у тата. Те, через що тато отримав статус політемігранта, на сьогодні здається смішним, з одного боку, а з іншого боку, час так повертається, що вже і за це знову можна отримати, – сказала Лоліта в інтерв’ю, – Був жарт… Він же був конферансьє… І ось прийшов перший секретар обкому партії на концерт у Зелений театр. Папа читав монолог про брудний ялтинський пляж. Був намальований задник, що опускався, а на ньому пляшки, бруд, вдалині ялтинський берег. І я пам’ятаю, що в образі п’яного мужика він вимовляв фразу: “От від цього стовпа – до цього”… Тобто це був п’яний, який гуляє пляжем

Лоліта зі своїми батьками
Лоліта зі своїми батьками

Перший секретар обласного комітету у відповідь на репетицію концерту заявив, що все добре, крім фрагмента з “брудним ялтинським пляжем”. Татові Лоліти було наказано вирізати свій жарт, проте Марк Горелік відмовився і продовжив з ним виступати. У відповідь на непокору колишня міністр культури СРСР Фурцева надіслала лист з забороною батькам співачки виступати.

Тобто це нізащо. І мимоволі вліпили політичного емігранта, хоча жодних гуртків, жодної літератури не було

– зізналась артистка в інтерв’ю.

Отож, у розмові з журналістами 2021 року знаменитість зізналась, що саме міністр культури СРСР заборонила її батькам виступати, проте сьогодні чомусь звинуватила в депортації, а також смерті, до якої ця депортація привела, УРСР.

Останній публічний коментар Лоліти обурив Мережу
Останній публічний коментар Лоліти обурив Мережу

Оскільки достатньої кількості інформації у вільному доступі немає, можна робити логічні висновки з того, що наразі доступно пересічному користувачеві Мережею. В інтерв’ю 2021 року артистка висловлювалась і про репресії з боку кремлівського режиму, і про депортацію свого тата, проте після початку повномасштабного вторгнення знаменитість починає підтримувати цей самий кремлівський режим. Пізніше зірка настільки захоплюється грою в підтримку кровопролитної війни, що й взагалі звинувачує Україну в смерті власного батька.

Закид Лоліти в сторону держави, в якій вона народилась важко оцінювати, адже артистка навіть не навела вагомих причин. Наразі можна сказати одне: у СРСР рішення про визнання громадян “інакодумцями” або ж “зрадниками ідеології” завжди проходили через кремлівську верхівку, тож, навіть якщо сьогодні певна інформація збереглась, вона ретельно приховується російськими архівами. Ба більш, якби Лоліта мала вагомі причини звинувачувати у депортації Україну, то одіозна зірка б не втратила можливості підкріпити гучні вислови реальними фактами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини