“З першокурсників я – одна українка”: Jerry Heil поділилась, як отримала грант у $10 тисяч у іноземному виші

Відома українська співачка зараз навчається в США. Зірка повідомила, як їй вдалось отримати грант у 10 тисяч доларів на навчання в американському університеті

Нещодавно відома українська співачка Jerry Heil в інтерв’ю для Григорія Решетніка в програмі “Як ти?” розповіла про своє навчання в американському університеті. Нагадаємо, що знаменитість зараз навчається у коледжі Берклі, що знаходиться в Бостоні. Українська зірка вчиться писати музику для кінофільмів.

Jerry Heil і Григорій Решетнік обговорили чимало цікавих тем, однією з яких виявилась тема навчання зірки за кордоном. Зокрема, українська співачка вперше озвучила точну суму, яку віддає за навчання в американському виші. Хоча частину плати за навчання покриває отриманий Jerry Heil грант, артистка все ще віддає чималу суму.

Jerry Heil розповіла, скільки платить за навчання в музичному коледжі Берклі
Jerry Heil розповіла, скільки платить за навчання в музичному коледжі Берклі

Відома українська співачка в інтерв’ю зізналась у тому, що дуже засмутилась, коли дізналась, що в американському університеті не діє ніяких знижок для США, проте, продовжила Jerry Heil, вона таки зуміла отримати грант, який покриває певний відсоток плати за навчання.

Зірка розповіла, що один семестр навчання в музичному коледжі Берклі “тягне” на 40 тисяч доларів, що еквівалентно майже 1,5 мільйона гривень. Зірка обурилась відсутністю фінансової підтримки для українських студентів. За словами Jerry Heil, загалом у Берклі навчається всього дев’ятеро українців, тому вона не розуміє, чому було складно організувати знижки.

Мені допомагали друзі перший час. Ціна залежить від того, який ти отримаєш грант. Навчання за один семестр коштує 40 тисяч доларів

– прокоментувала артистка.

Молода українська співачка зізналась, що засмутилась через відсутність знижок українцям
Молода українська співачка зізналась, що засмутилась через відсутність знижок українцям

Зірка додала, що їй вдалось отримати грант у 10 тисяч доларів, тому вона сплачує дещо меншу суму. Jerry Heil розповіла, що отримати допомогу їй вдалось далеко не завдяки своєму громадянству, а завдяки знанням і зусиллям.

До того ж, продовжила співачка, вона хоче завершити навчання, яке триватиме чотири роки, й повернутись до України, аби інтегрувати отримані знання. Jerry Heil зізналась, що бачить потенціал в українській музиці, тому їй хочеться докласти зусиль, аби відбулась ще більша еволюція митців.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини