Тіна Кароль не збирається перекладати російськомовні пісні українською: співачка пояснила свою позицію

Відома українська співачка після початку повномасштабної війни відмовилась від виконання своїх російськомовних пісень, втім перекладати їх українською не хоче. Артистка пояснила, чому

До початку повномасштабної війни багато українських артистів співали російською мовою. 24 лютого 2022 року змінило все, тому багато знаменитостей почали відмовлятись від російської на користь рідної мови. Зокрема, багато артистів почали перекладати свої старі пісні солов’їною. Тіна Кароль зізналась: вона цього робити не збирається.

Сьогодні зірка давно не виконує композиції, написані мовою сусідньої держави, втім змінювати текст на український вона не спішить. У новому інтерв’ю для YouTube-каналу NM знаменитість зазначила, що це її особистий вибір, оскільки вона не знає, як правильно це зробити. Тіна Кароль зазначила, що їй дуже подобається, коли шанувальники співають її треки рідною мовою, втім сама вона на таке не наважується.

Тіна Кароль пояснила, чому не перекладатиме свої старі російськомовні пісні українською
Тіна Кароль пояснила, чому не перекладатиме свої старі російськомовні пісні українською

Знаменитість, згадуючи про шанувальників, які співали її хіти рідною мовою, також додала, що вона залюбки дозволить охочим перекласти її російськомовні пісні українською. Втім, самостійно це робити вона поки не збирається.

Крім того, відома українська співачка розповіла й про те, що після відмови продовжувати виконувати російськомовні пісні вона втратила частину авдиторії. Знаменитість зазначила, що для неї цей крок видався дуже важким, втім пояснює таке рішення Тіна Кароль абсолютною відданістю державі.

Відома українська співачка Тіна Кароль розповіла про свою творчість
Відома українська співачка Тіна Кароль розповіла про свою творчість

Артистка зазначила, що основна складність полягала в тому, що на її концерти припинила ходити частина шанувальників, адже на виступах Тіна Кароль більше не виконує старі хіти. Разом з тим, додала відома українська співачка, вона вже змирилась із тим, як усе склалось і змінювати нічого не збирається, оскільки таким чином вона висловлює свою громадянську позицію.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини