Джамала публічно обурилась через бажання українців повернути півострів Крим: “Тут відбувалась історія”

Одна з найвідоміших українських співачок народилась та виросла в Криму. Нещодавно знаменитість висловила обурення через те, заради чого багато громадян хочуть повернути півострів

Відома українська співачка Джамала народилась та виросла на півострові Крим. На особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм та через будь-які інші наявні канали комунікації знаменитість намагається просвітити шанувальників у кримській темі. Артистка часто розповідає про культуру та історію кримських татар, а також активно висвітлює тему анексії росією півострову. Останнім часом у мережі українці часто говорять про бажання повернути Крим заради відпочинку на морі й смачних частувань.

Джамала публічно обурилась таким переконанням і закликала громадян пам’ятати, що повертати півострів потрібно з культурних та ментальних переконань. Відома українська співачка на брифінгу, присвяченому темі культурних заходів України в рамках Євробачення, пояснила, що Крим – це передусім частина історії нашої країни.

Відома українська артистка Джамала обурилась через наративи, які гуляють в мережі
Відома українська артистка Джамала обурилась через наративи, які гуляють в мережі

Співачка зазначила, що мріє про те, аби кожен українець відчув себе частиною Криму та повернув півострів передусім собі – ментально. Джамала не стала приховувати, що її обурює той факт, що люди вбачають у поверненні Криму можливість знову поїсти чебуреки на березі Чорного моря.

“Я хотіла б дуже, щоб кожен українець розглядав себе як частину Криму. Поверніть в собі Крим ментально, в першу чергу самі. Я не хочу, щоб ви хотіли повернути собі Крим задля чебуреків та морька. Ні”, – пояснила Джамала.

Українська співачка Джамала висловилась про повернення Криму
Українська співачка Джамала висловилась про повернення Криму

Крім того, відома українська співачка закликала українців пам’ятати про те, що історія не обмежується декількома останніми сторіччями. Джамала наголосила, що середньовіччя з усіма важливими подіями, що відбувались на теренах півострова, також є частиною української самобутності й історії. Знаменитість висловлювалась емоційно та ледве стримувала сльози, адже ця тема для артистки є дуже особистою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини