Сонячний хлопець з Фастова відкрив пекарню, де будуть працювати люди з інклюзією: гроші збирали небайдужі

В Україні все більшу популярність набуває інклюзивний бізнес, який створюють та куди залучають людей з інвалідністю. Як виглядає пекарня, яку відкрив сонячний хлопець з Фастова — дізнайтеся у матеріалі.

Сучасний світ — великий простір для розвитку і самовираження кожної людини. Сьогодні бар’єри руйнуються для багатьох категорій населення, які ще 30 років тому були обмежені у можливостях у чималої кількості сфер.

Зокрема мова іде про людей з інвалідністю, для яких у радянські часи та перші роки незалежності України самореалізація була складнодоступною. Втім, наше суспільство бере нині курс на безбар’єрність у всьому, даючи можливість всім талантам проявити себе у рівних умовах.

Інклюзивна пекарня у Фастові

У місті на Київщині тепер є нова пекарня з інстаграмним інтер’єром та дуже милою атмосферою. Майстри-кулінари виготовляють печиво різних смаків, видів, пригощають кавою, чаєм. Ідея належить простому хлопцеві Микиті, який свого часу здобув професію кондитера, але, на жаль, не зміг знайти роботи. Втім, вирішив взяти справу у свої руки та відважився відкрити місце, де повністю зможе реалізувати свій талант.

Сонячний хлопець з Фастова відкрив пекарню

Ініціативу фастівчанина вподобала місцева греко-католицька громада і допомогла створити “Коржик”. Гуртом на краудфандинговій платформі зібрали понад 72 тисячі гривень, а також виграли грант на таку добру справу.

Окрім Микити тут є ще два працівники, але штат у майбутньому буде розширюватися. Так, як це соціальний бізнес, влаштовувати на роботу будуть людей з інвалідністю. Сам ідейник відмінно всім показав своїм прикладом, що дійсно талановитого майстра нічого не зупинить від мрії.

Сонячний хлопець з Фастова відкрив пекарню

Нагадаємо, що в Україні і до війни запускався інклюзивний бізнес, куди залучали людей з синдромом Дауна, осіб з інвалідністю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини