Джамалу розкритикували за виконання гімну на лондонському стадіоні: “Перестарались в негативну сторону”

Відома українська співачка Джамала нещодавно виконала державний гімн на футбольному стадіоні у Лондоні. Публіка розкритиувала артистку за те, в якому стилі вона співала

Вчора, 5 серпня, у Лондоні, на стадіоні футбольного клубу “Челсі”, відбувся благодійний матч на підтримку України. Крім футбольної гри, присутні також змогли насолодитись виступами відомих українських артистів, серед яких опинились Бумбокс, Святослав Вакарчук і Джамала. Організатори повідомили, що зібрані кошти підуть на відновлення Михайло-Коцюбинського у Чернігівській області. Українська співачка Джамала відкрила благодійний матч виконанням державного гімну. Реакція мережі виявилась неоднозначною.

Джамалу розкритикували за виконання гімну

На особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм Джамала поділилась своїми емоціями щодо виконання державного гімну на стадіоні у Лондоні. Знаменитість зізналась, що для неї було честю мати таку нагоду – транслювати найголовнішу композицію рідної країни на весь світ. Зірка зазначила, що виконала гімн зі своєю власною родзинкою, “урочисто, злітаючи над стадіоном”. За словами артистки, вона вклала у кожне заспіване слово радість від того, що українці кожен день наближають власну перемогу.

Відому співачку Джамалу розкритикували за виконання гімну України в Лондоні
Відому співачку Джамалу розкритикували за виконання гімну України в Лондоні

У коментарях до нової публікації Джамали користувачі мережі розділились на два табори. Одна частина громадськості залишилась у захваті від того, як артистка виконала державний гімн. Втім, інші зазначили, що відомій співачці варто було б дотримуватись класичного варіанту.

  • “Це було найкраще виконання, яке я чула! Мені дуже сподобались кримські мотиви у виконанні”;
  • “Гімн – це особлива пісня, тут не варто використовувати вокалізми. Не відчула душу”;
  • “Нарешті стильне та фірмове прочитання гімну”;
  • “Перестарались в негативну сторону, без образ”.
Джамала відповіла на критику громадськості щодо виконання гімну України
Джамала відповіла на критику громадськості щодо виконання гімну України

Пізніше Джамала відповіла на критику у мережі, висловивши власну думку. Знаменитість зазначила, що виконала гімн так, як вона відчувала – і їй сподобалось те, що вийшло. Зірка зазначила, що завжди існуватимуть різні варіанти, тому варто змиритись з тим, що кожен вкладає у виконання державної пісні власні мотиви, думки й почуття.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини