Джамала, Тіна Кароль, Аліна Паш та інші зірки, чиє виконання гімну України прийшлося не до смаку

Виконання гімну — це шанс для артиста заявити про себе на широку аудиторію, а також можливість закопати свій талант, адже для всіх "Ще не вмерла..." — це не просто слова.

Рядки, написані Павлом Чубинським, з 1862-го року прославляють Україну та звучали ще, як гімн нашої держави ще до доби Незалежності. Історики стверджують, що співали “Ще не вмерла…” селяни під час повстань проти комуністів, у найвідповідальніші миті державотворення, лунають зараз за кордоном і на передовій, об’єднуючи кожного з нас тут, зараз і з минулим.

Не кожному артисту випадає честь виконати славень український на урочистих подіях, і тим паче не кожному вдається це зробити так, аби дійсно перехоплювало дух.

Тіна Кароль у 2019-му році стикнулася з тим, що її захейтили за виконання дорогих всім українцям рядків. Поп-діву засудили за те, що начебто вона ну дуже емоційно виконувала і її манера співу, на думку прихильників, не була доречна.

Того ж року з речитативом під мелодію гімну України виступила Аліна Паш. Нарвалася на хейт, а у мережі українці висловилися, що такий реп не є дуже доречним. Згодом співачка отримала на горіхи за поїздки в окупований Крим та була дискваліфікована з Нацвідбору на Євробачення, поступившись місцем гурту-переможцю 2022-го року “Кalush Оrchestra”.

Ну, а нещодавно Джамала попала у список тих, хто не вгодив виконанням “Ще не вмерла”. Зірка заспівала славень на стадіоні футбольного клубу “Челсі”. Виконувала від душі і так, як відчувала. Проте, за свою ініціативу додати більше гри голосом отримала хвилю хейту.

У коментарях пишуть:

  • “Гарно співає, але тільки і саме гімн України хотілося б чути без завивань!”
  • “Гімн — це символ Держави, такий же, як Прапор і Тризуб. Мало кому в голову прийде домалювати щось на Прапорі або додати туди кольорів. Так само і Гімн — він такий, який є, і туди не можна додавати свої варіації і надавати йому джазовості, особливо на офіційних подіях”

Не оцінили і виконання Олі Полякової, назвавши її стиль сильно попсовим. Також зазначали, що славень — не для жіночого голосу. До речі саме Суперблондинка стала на захист своєї колеги Джамали, яку категорично розкритикували.

Не похвалили за голос, але й не захейтили вкрай дружину Віталія Кличка Наталію. Глядачі із розумінням поставилися до складності задачі, але відзначили, що обраниця боксера перенервувала.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини