Помер Тото Кутуньйо: сьогодні зупинилося серце легендарного співака, який підкорив Україну. Подробиці

Сьогодні, 22 серпня не стало легендарного виконавця Тото Кутуньйо, який прославився на віки композицією Lasciatemi Cantare. Розповідаємо про життя кумира.

Ввечері 22 серпня стало відомо, що зупинилося серце відомого на весь світ співака Тото Кутуньйо. Йому було 80 років.

Українцям він міг запам’ятатися своїм безсмертним хітом Lasciatemi Cantare, композицією яка пішла у народ, а ще своїм концертом у Києві у 2006-му році, коли після Помаранчевої революції висловив нашій державі симпатію, поговоривши, що упевнений: Україна стане частиною Європи.

До речі, гостювати у нас він буде ще не раз, а у 2014-му році навіть виступав на сцені “Вечірнього кварталу”. Попри те, що на той момент співаку було за 70, йому це не заважало загравати до молодесенької Олени Кравець. Приглянулася італійському мачо і Міла Нітіч.

Помер Тото Кутуньйо

Саме у нашій столиці представив свого таємного сина Ніко, а наречену йому шукав серед українських глядачок прямо посеред виступу. Тоді ж заспівав і українською мовою. Під карколомні оплески виконав “Червону руту”. Повільно, але впевнено проговорив з італійським акцентом кожне слово.

У чому феномен Тото Кутуньйо?

Тото Кутуньйо у молодості

Прославився цей артист на наших теренах ще за часів СРСР, держави вельми закритої, уряд якої з обережністю ставився до всього іноземного. Втім треки Тото слухають мешканці країни “совітів” і захоплюються зіркою.

Це зовсім не дивно, якщо розглянути той факт, якими були відносини Радянського союзу з Італією, яка все ж таки тяжіла до капіталістичного блоку. Весь секрет у тому, що стосунки дуже швидко стали налагоджуватися після того, як Рим почав закуповувати газ у комуністів.

На фоні цього просочилася й італійська тодішня сучасна культура на терени за залізною завісою.

Популярне

Подібні новини