По 2500 грн на людину: хто зараз може податися на грошову допомогу від Червоного Хреста

Організаця Червоного Хреста оголосила про надання допомоги українцям. Як заповнити заявку та отримати грошову компенсацію у розмірі 2500 гривень?

Товариство Червоного Хреста спільно з Міністерством соціальної політики України домовились про взаєморозуміння. Мета укладення такої угоди – фінансова підтримка всім українцям, що постраждати від війни через росію. Червоний Хрест виділяє на підтримку майже 2 мільярди гривень, тому багато українців зможуть отримати ці кошти, якщо справді потребуть.

Хто може отримати грошові виплати

Фінансову компенсацію у розмірі 2500 гривень можуть отримати особи, що були внутрішньо переміщені із зон бойових дій та регіонів, що найбільше постраждали від обстрілів.

“Виплати будуть проводитися згідно інформації про переміщених осіб всередині країни. Щоб отримати виплату, вам не потрібно буде робити ніяких заяв. Існує єдина база, куди вносяться всі дані, по ній це буде здійснюватись”, – повідомляє Денис Шмигаль.

Виплати будуть здіснюватись через український портал “Дія”.

Український портал "Дія" здіснюватиме перекази
Український портал “Дія” здіснюватиме перекази

“Сьогодні все цифрове, включаючи бази даних, тому без зайвої бюрократії всі виплати будуть здійснюватись через “Дію”. Це одноразова виплата, але її можна буде продовжити в залежності від ситуації,в якій ви опинилися”, – розповідає віцепрезидент Червоного Хреста Павло Розенко.

Пріоритетні категорії

  • особи, що мають інвалідність;
  • багатодітні см’ї;
  • сім’ї, що виховують дітей-сиріт;
  • сім’ї, що виховують дітей-інвалідів.

Це не перша програма підтримки, яку організовує Червоний Хрест. Спочатку була створена програма, що дозволяла зробити закупи у магазині “Сільпо” на 2200 гривень, але на початку травня 2022 року ця програма успішно закінчилася.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини