Виплата 6600 гривень українцям повторно. Як отримати і де подавати заявку на допомогу: інструкція

Норвезька рада у справах біженців оголосила про видачу грошової допомоги. Розповідаємо, хто може претендувати на підтримку організації та які документи потрібні для її оформлення?

Громадяни України, які постраждали внаслідок бойових дій на території громади, в якій проживають або ті українці, хто після початку повномасштабної війни отримали статус внутрішньо переміщеної особи, можуть отримати грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців. Організація повідомила про видачу підтримки тим, хто її особливо потребує.

Норвезька рада або NRC на офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомили про початок другого етапу реєстрації на отримання спеціальної грошової виплати. Загальна сума, яку може отримати один член родини, становить 6600 гривень, які виплачуються три місяці поспіль по 2200 гривень. Претендувати на гроші можуть всі члени родини, але не понад як п’ятеро осіб.

Хто може претендувати на отримання грошової допомоги від Норвезької ради у справах біженців
Хто може претендувати на отримання грошової допомоги від Норвезької ради у справах біженців

Організація виплачує відповідну суму на банківський рахунок одного з українських банків. У випадку, якщо людина не має відповідного банківського рахунку, виплата може нараховуватись за допомогою сервісу MoneyGram.

Норвезька рада у справах біженців повідомила, що отримати матеріальну підтримку може кожен українець зі статусом ВПО по всій території країни. Ще одна категорія громадян, які можуть претендувати на отримання виплат – українці, які мешкають на територіях, які постраждали від бойових дій.

Для того, абт отримати виплату від Норвезької ради, перш за все потрібно встигнути зареєструватись до 20 березня. До слова, можливість зареєструватись доступна всім особам, які підпадають під вищеописані характеристики, але гроші нараховані будуть лише найбільш вразливим серед людей, які зареєструвались.

Як українцям отримати матеріальну допомогу або виплати
Як українцям отримати матеріальну допомогу або виплати

Зауважимо, що реєстрація відбувається у месенджерах WhatsApp або Viber. У першому випадку додайте у контакти відповідний номер, зазначений на зображені вище, та напишіть у повідомленні в WhatsApp слово “Привіт”, а далі – дотримуйтесь інструкцій.

Якщо хочете зареєструватись через месенджер Viber, то проскануйте QR-код, зображений на прикріпленій картинці вище, та дотримуйтесь інструкцій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини