Як раніше вже не буде: в українських школах змінили дату початку літніх канікул

В Україні стрімко змінюються правила та життя. В освіті — найдинамічніше. Дізнайтеся, коли цього року діти підуть на найдовші канікули та чому у декого вони почнуться раніше.

Канікули. Або, як їх раніше називали, вакації, цього року у школярів будуть відрізнятися від усіх попередніх років. Все через нову дату, яка буде мати місце навіть не в усіх навчальних закладах.

Згідно з законом України, а саме з частиною 3 статті 10 Закону України “Про повну загальну середню освіту” йдеться, що навчальний рік має тривати не менше від 175 навчальних днів. Але в умовах воєнного стану тривалість навчання зменшується. Саме тому, дехто покінчить з домашками та підручниками аж 25 травня і повернеться за парту не раніше 1 вересня.

Лише 11-класники будуть завершувати всі шкільні справи до 30 червня. Щодо травневої дати, в останні дні весни на заслужений відпочинок підуть діти, які навчаються за триместровою системою, ті, кому доля випала сидіти на уроках за семестровою системою, зможуть не відвідувати свої навчальні заклади лише 1 червня.

В українських школах змінили дату початку літніх канікул

Цікаво, що приватні НВК мають перевагу: у них є право самостійно вирішувати, коли виходити на фінішну пряму уроків, задач та контрольних.

Як завжди нелегко прийдеться випускникам. Попри те, що фактично весь попередній і цей навчальні роки пройшли в атмосфері невизначеності, стресу, повітряних тривог та обстрілів, за місяць після отримання атестата, почнеться вступна кампанія до ВНЗ.

В українських школах змінили дату початку літніх канікул

Складати будуть абітурієнти НМТ у 2023 році. Не забуваємо, що не було скасовано і творчих конкурсів зі співбесідами, до яких також слід ретельно готуватися.

Нагадаємо, що інформацію про терміни подання документів, їх склад та перелік можна буде дізнатися на офіційному сайті ВНЗ.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини