Як раніше вже не буде: в українських школах змінили дату літніх канікул і кількість предметів

МОН проводить кардинальні зміни у шкільному навчальному процесі. Дізнайтеся, які предмети приберуть з програми та скільки нині будуть тривати літні канікули.

Сьогодні все в Україні стрімко змінюється, і шкільна освіта — не виключення. Нещодавно громадськість сколихнула новина про те, що у школах скоротять кількість предметів. З такою ініціативою виступив новий міністр освіти Оксен Лісовий. За словами очільника, зараз наші діти переживають велике навантаження. Варто подивитися лише на програму 7-9 класів, де підлітки змушені проходити 20 предметів.

В українських школах змінили дату літніх канікул і кількість предметів

Звісно, не всі погоджуються з такою тезою, адже чимало є аргументів “проти” скорочення. Зокрема, не зрозуміло, чим займатися і де будуть затребувані, наприклад, вчителі образотворчого мистецтва чи музики.

Втім, поки іде жваве обговорення питання про зменшення кількості предметів у школі, в уряді вже заявили, що точно не будуть прибирати, а саме у розкладі залишаться:

  • історія України;
  • українська мова;
  • хімія;
  • фізика;
  • математика;
  • біологія.
В українських школах змінили дату літніх канікул і кількість предметів

Проте, поки ще вирішується проблема освітньої програми, вже відомо точно, як цього року будуть відпочивати учні влітку. Спойлер: у 2023-му канікули будуть довшими.

Закінчиться навчальний рік вже 25-го травня, але не для всіх. Приватні школи, наприклад, можуть самі визначати, коли відпускати дітей на відпочинок, а ось абітурієнтам доведеться потерпіти аж до 30 червня. Це офіційна дата закінчення навчального процесу для майбутніх студентів.

Ще один важливий момент: НВК дозволили також самим визначати, коли поставити на паузу уроки, з огляду на безпеку у регіоні та епідеміологічну ситуацію.

Нагадаємо, що навчальний рік 2023-2024 почнеться стандартно, 1 вересня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини