Як раніше вже не буде: в українських школах назвали дату останнього дзвоника 2023 і початку літніх канікул

Все частіше стає актуальним питання про початок літніх канікул у школярів старших та молодших класів. Цього року дати початку літніх канікул будуть дещо змінені.

З початку 2016 року в Україні активно проводяться навчальні реформи. Кожного року влада намагається покращити умови навчання для наших учнів і цього року Міністерство освіти анонсувало нововведення стосовно останнього дзвоника на початку літніх канікул.

Крім цього, була висунута пропозиція зменшити навантаження на учнів та прибрати певну кількість предметів з освітньої програми. В повідомленні нового очільника МОН Оксена Лісового йдеться про те, що потрібно дати дітям можливість обирати предмети самостійно і лише ті, до яких в них є власний інтерес. Таким чином, навантаження від “непотрібних” предметів не буде і діти матимуть можливість більше поглибися в науки, які їм цікаві.

В коментарях користувачі Мережі висловилися проти такого нововведення тому, що невідомо, що буде з вчителями, чиї предмети перестануть користуватися попитом, а такі точно будуть. Поки цей аргумент проти не був прокоментований.

В українських школах назвали нові дати останнього дзвоника і літніх канікул
В українських школах назвали нові дати останнього дзвоника і літніх канікул

Не виняток, що з 2024 року учнів можуть перевести на 12-річну систему навчання. Сенс такого додатково року в тому, щоб учні змогли нормально наздограти той матеріал, який був втрачений через пандемію та повномасштабне вторгнення, але офіційний перехід на 12-річну систему навчання планується не раніше 2027 року.

Крім цього, школярів очікує завершення навчального року 25 травня 2023 року. Що стосується 11-класників, вони будуть закінчувати своє навчання до 30 червня і лише після цього зможуть піти на заслужений відпочинок. Також приватні навчальні заклади залишають за собою право закінчувати навчальний рік раніше чи пізніше. Все залежить від того, на скільки швидко учні впораються з навчальною програмою.

Що стосується першого дзвоника – тут все без змін. За класикою, учні опиняться за своїми партами знову 1 вересня і будуть гризти незмінний граніт науки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини