Дитячих садків більше не буде: в МОН запропонували кардинально змінити дошкільну освіту дітей

Міністерство освіти анонсує нові пропозиції до змін в освіті. На цей раз зміни мають торкнутися дошкільної освіти. Дізнайтеся, чому хочуть прибрати дитячі садочки.

Освіта в Україні кожного року зазнає змін. Раніше перетворень зазнала школа, а нині у МОН замислилися про трансформацію для дитячих садочків. Метою запровадження альтернативних форм дошкільної освіти є розширення доступу дітей раннього і дошкільного віку до якісних освітніх послуг.

Не секрет, що нині для всіх батьків є цілий квест під назвою “знайди вільне місце у дитсадку”. Черги на місця для карапузів — просто неймовірні і треба ще примудритися, аби влаштувати маля у хороший заклад з гарними вихователями, і ще, щоб був поруч з домом.

Нині ж урядовці поділилися ідеєю, щоб запровадити групи короткотривалого перебування. Поки на меті є створити їх три різновиди: прогулянкові, консультативні або сезонні.

Дитячих садків більше не буде

Таким чином можна буде створити навчальний процес у бібліотеках, центрах дитячої та юнацької творчості, педагогічних центрах. Такі зміни дозволять більшій кількості хлопчиків і дівчаток соціалізуватися, вивчати ази малювання, музики, займатися з вихователями.

Втім, поки це все виглядає дуже сирим, адже чіткого плану до трансформацій ще немає, адже освітні процеси — найскладніші. МОН поки дає можливість батькам, педагогам та всім небайдужим висловити свою думку та поділитися аргументами “за” та “проти”.

Дитячих садків більше не буде

Нагадаємо, що школа також дуже скоро зазнає змін. Вже анонсований перехід до 12-річної освіти. Це було задекларовано у законодавстві, а 12-класники підуть на навчання у 2027-му році, хоча й лунали пропозиції про те, щоб запровадити один додатковий термін для вивчення програми у 2024-му.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини