Як раніше вже не буде: в українських школах змінили дату кінця літніх канікул і розповіли про 12 рік навчання

Українська освіта переживає сьогодні часи змін. Стало відомо, до якого числа будуть відпочивати українські школярі та що вирішили у МОН з 12-м додатковим роком навчання.

Українські школи переживають зараз не найпростіші часи, проте, освітяни мужньо тримаються та гнучко підлаштовуються під усі виклики та зміни. Нині одним із дискутовних питань, з якими стикнулися вчителі, батьки і школярі є впровадження додаткового 12-го року навчання.

Цікаво, що вже тривалий час після здобуття Україною незалежності ходять розмови про те, щоб зробити 12-й клас у навчальних закладах. Нині ж полілог пожвавився, адже умови карантину та повномасштабної війни значно змінили традиційний процес навчання, перевівши його з очного на онлайн.

В українських школах змінили дату кінця літніх канікул
В українських школах змінили дату кінця літніх канікул

Чимало хто сходиться на думці, що дітям необхідно перед вступом до ВНЗ надолужити та закріпити знання. Для цього і слід додати ще один рік раніше, ніж це планувалося. Нововведення поки хочуть запровадити у 2027-му офіційно, але висуваються пропозиції зробити це на 3 роки раніше.

Та поки тривають обговорення необхідності впровадження таких змін, у МОН вже визначилися з тим, до якої дати будуть тривати літні канікули у 2023-му році. У деяких школах до 31 серпня, а в інших до 1 вересня. Також слід зазначити, що приватні навчальні заклади можуть самі регулювати, коли їхнім учням слід виходити на уроки.

Коли українські школярі вийдуть на літні канікули
В українських школах змінили дату кінця літніх канікул

Нагадаємо, цього року випускники складатимуть не ЗНО, а НМТ — національний мультипредметний тест, який складається вступником для вступу на бакалаврський рівень вищої освіти. Це полегшена версія тестування, яка складається з трьох блоків. За його результатами будуть формуватися рейтинги абітурієнтів та формуватимуться списки вступників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини