Як раніше вже не буде: в українських школах з 1 вересня з’явиться тактична медицина і підготовка

Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, безпеки та інновацій Сергій Бабак повідомив про нові курси з навчання тактичної медицини і підготовки для дітей у школі.

Днями стало відомо, що в українських школах можуть зʼявитися нові курси під час вивчення основ здоровʼя. Про це у соціальних мережах повідомив Сергій Бабак. Він є головою комітету Верховної Ради з питань, які стосуються освіти, науки та інновацій. Чоловік каже, що введення тактичної медицини, довійськової підготовки та цивільного захисту ообвʼязкове в умовах повномасштабного вторгнення, але не все буде одразу.

Спочатку, потрібно визначитися із загальним планом проведнням занять та концепцією. Також важливо, хто саме буде викладати ці дисципліни. Сергій не дуже хоче, щоб сучасні дисципліни викладав пенсіонер, який вже давно у відставці. Це повинен робити хтось свідомий та досвідчений, який на власному прикладі зможе показати що, як і коли правильно робити.

В українських школах зміниться навчання з 1 вересня
В українських школах зміниться навчання з 1 вересня

Також в планах не розділяти навчання дівчат та хлопців, бо такі курси потрібні для кожного. Може бути дещо змінена програма, але загальний принцип викладання повинен бути незмінним. Хлопці повинні мати розуміння, як робити повʼязку, а дівчата мають знати, як поводитися зі зброєю, бо це дуже важливо.

Викладання тактичної медицини та підготовки має розпочатися не в 10-11 класі, а у 8-9. Діти після 9 класу часто вступають до технікумів, тому потрібно дати їм розуміння ще до цього, але надзвичайно важливо не перегинати палку у навчанні, бо для дітей це все в новинку і важливо їх не перевантажувати купою нової інформації.

“Була максимально робоча ідея – надання штатного працівника з безпеки, який буде співробітником МВС. Це потрібно для того, щоб стежити за рівнем безпеки у вищих навчальних закладах, працювати з відеоспостереженнями та тривожними кнопками”, – наголошує Сергій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини