Як раніше вже не буде: в українських школах у 10-12 класах будуть вивчати лише 6 предметів

Шкільна освіта сьогодні, як ніколи переживає масу реформ і трансформацій. Дізнайтеся, хто запропонував ідею скорочення кількості предметів і що з цього буде.

Базова середня освіта нині переживає чимало змін. Ще з часів карантину було запроваджено дистанційне навчання, яке активно практикується і під час повномасштабного вторгнення, починалися дискусії стосовно впровадження 12-го класу у 2024-му році, а нині заговорили і про скорочення кількості предметів.

Думку про те, що старшокласникам потрібно менше дисциплін для вивчення висунув освітній омбудсмен Сергій Горбачов. Він зазначив, що він бачить чимало проблем у нинішньому процесі навчання. Зокрема ставить під сумнів питання потрібність 20-ти предметів для вивчення в 11-му класі.

“…я не раз наполягав на тому, що нам потрібно різко зменшити кількість дроблення предметних галузей і запроваджувати більш інтегровані курси, які потребують, до речі, більшої кваліфікації учителів”, — коментує пан Горбачов.

В українських школах розповіли, як зараховуватимуть закордонних учнів
Освітній омбудсмен запропонував капітально скоротити кількість предметів

За словами Сергія, ковідний карантин дав випускникам більше часу сконцентруватися на підготовці до ЗНО для подальшого вступу до ВНЗ. Для вдосконалення системи освіти пропонується скоротити кількість предметів до 6-ти, де три будуть обов’язковими і будуть фігурувати на тестах для вступу, а три будуть на вибір майбутніх студентів. Така оптимізація має ще позитивно вплинути з економічного боку.

Варто зазначити, що слово омбудсмена не є вирішальним у ряді всіх погоджень, які потрібні до перетворень програми учнівського навчання. Він не є останньою інстанцією, яка дасть остаточне рішення.

Коли діти в українських школах йтимуть на літні канікули 2023 року
Освітній омбудсмен запропонував капітально скоротити кількість предметів

Нагадаємо, що раніше у МОН також пропонували викладати один із шкільних предметів англійською мовою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини