Як раніше вже не буде: в Україні вводять новий податок. Кому доведеться віддавати більше державі?

Верховна Рада України анонсувала повернення ще одного податку для українців. Який бізнес це торкнеться наразі та кому слід приготуватися віддавати більше коштів нашій державі.

В уряді було анонсовано введення, а вірніше сказати, повернення ще одного податку. За прогнозами нові надходження мають принести державному бюджету додатково 1,5 мільярда гривень на рік. У нинішній ситуації — це колосальні кошти, які б дуже допомогли б зміцнити та відбудувати чимало сфер. Втім, не слід переживати, що саме з вашої заробітної платні будуть здійматися кошти.

Урядовці анонсували новий податок для власників бізнесу

Закон №8176, який підтримало 266 депутатів, відновлює податок з обігу для власників онлайн-казино у розмірі 18%.

На тлі цих змін не можливо не згадати і про перевірки, які чекатимуть наших громадян найближчим часом. Приготуватися слід виробникам та реалізаторам підакцизної продукції. Також без уваги не залишать гральний бізнес. Крім цього, підприємців, які надають фінансові та платіжні послуги можуть також попасти під пильне око перевіряючих.

Кому не слід боятися перевірок у 2023 та 2024 роках?

Урядовці анонсували новий податок для власників бізнесу

Попри те, що сталися зміни в оподаткуванні та було урядом вирішено ввести новий податок, розпочати перевірки, все одно частина українців захищена від ревізії діяльності.

Видихнути можуть громадяни, які ведуть діяльність на прифронтових зонах. Також вони зберігають право добровільно сплачувати єдиний податок та ЄСВ.

Не перевірятимуть і ті підприємства, які зареєстровані на окупованих зонах.

Нагадаємо, що графік перевірок будуть оприлюднювати на офіційному сайті ДПС, де кожен зможе ознайомитися з інформацією. Звісно, цей план може змінюватися, відповідно до форс-мажорних обставин, які можуть виникнути у нашій країні.

Популярне

Подібні новини